İlker Başbuğ ifadeye çağrıldı

İlker Başbuğ ifadeye çağrıldı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbuğ’un “şüpheli” sıfatıyla ifadesinin alınması için İstanbul Anadolu Başsavcılığına talimat yazısı gönderdi.Başbuğ, katıldığı bir televizyon programında askerlerin sivil...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbuğ’un “şüpheli” sıfatıyla ifadesinin alınması için İstanbul Anadolu Başsavcılığına talimat yazısı gönderdi.
Başbuğ, katıldığı bir televizyon programında askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan düzenlemeye yönelik, “26 Haziran 2009’da bu iki konuyu içeren kanun teklifini kim hazırladı? Bilmiyorum, araştırılsın diyorum. Ben ipucu veriyorum. Kanun teklifinin FETÖ’nün emir ve direktifiyle hazırlandığını düşünüyorum. Çünkü ikisinde de FETÖ komplolarıyla bağlantılı bir olayla karşı karşıyayız.” demişti.
Bu ifadelerin ardından Başbuğ’un değerlendirmesine konu 2009’daki kanun teklifinde imzası bulunan Bekir Bozdağ, Ahmet Aydın, Mustafa Elitaş, Mehmet Ceylan, Ahmet Müfit Doğan ve Yahya Doğan, şubat ayında avukatları aracılığıyla savcılığa, ‘hakaret’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Başbuğ, savcılığın talimatı doğrultusunda İstanbul’da ifade verecek. Aynı konudan dolayı, eski CHP’li Dursun Çiçek de yaptığı açıklamalar kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade verecek. AK Parti’li 6 ismin verdiği dilekçede Çiçek’e ‘iftira’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu.