İlla taşeron olacaksa SADAT gitsin

İlla taşeron olacaksa SADAT gitsin
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, “Afganistan’da illaki taşeronluk üstlenecekse dantelli kefen bezi kuşanan tosuncuklarını, o da olmazsa besleyip büyüttüğü SADAT’çılarını gönder” önerisinde...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, “Afganistan’da illaki taşeronluk üstlenecekse dantelli kefen bezi kuşanan tosuncuklarını, o da olmazsa besleyip büyüttüğü SADAT’çılarını gönder” önerisinde bulundu.
Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sürerken, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Afganistan’dan gelen göçler üzerine ise Öztrak, şunları söyledi:
“Afganlar, Erdoğan-Biden görüşmesinden sonra Türkiye’ye akın akın zaten gelmeye başladı. Arada 2 bin 500 kilometre var. Koskoca bir İran devleti var. Ancak gelenler öyle düzensiz gelmiyor. Gayet düzenli, planlı, organize bir şekilde, Erdoğan’ın altına imza attığı bir operasyonla geliyor.
TBMM’NİN ONAYLAMADIĞI ANLAŞMA BAĞLAMAZ
Erdoğan, artık milletimizin huzuruna çıkmalıdır. Haziran ortasında, kapalı kapılar ardında yanına dışişlerinden bir görevli dahi almadan, Biden ile yaptığı pazarlığın detaylarını millete açıklamalıdır. Muhataplarımız şunu bilsin ki, kapalı kapılar ardında Erdoğan’ın verdiği sözler Erdoğan’ı bağlar. TBMM onayından geçmemiş hiçbir anlaşma, Türkiye Cumhuriyeti’ni bağlamaz. Herkes bu açık gerçeğe göre ayağını denk alsın. Planlarını ona göre yapsın.
MEHMETÇİĞİN ÜZERİNDEN ELİNİ ÇEKSİN
Taliban, Türk askerlerinin ayrılması için 1 Eylül’e kadar süre verdi. Bu koşullar altında, Afganistan’daki Mehmetçiğimiz derhal ait olduğu yere, ülkemize ve sınırlarımızın müdafaasına dönmelidir. Ama Erdoğan hala Afganistan’da egemen güçlerin taşeronluğunu kapmak için Taliban ile zemin yokluyor. Taliban ile inanç farklılığı yokmuş. Taliban lideriyle de görüşebilirmiş. Pakistan üzerinden Taliban’a çiçekler göndermeye devam etti. Erdoğan, Afganistan’da illaki taşeronluk üstlenecekse dantelli kefen bezi kuşanan tosuncuklarını, o da olmazsa besleyip büyüttüğü SADAT’çılarını göndersin. Mehmetçiğimizin üzerinden elini çeksin.”