İmam hatiplilere liyakat uyarısı yapmıştı, çocukları jet hızıyla yükselmiş

İmam hatiplilere liyakat uyarısı yapmıştı, çocukları jet hızıyla yükselmiş
Kendisinden iş isteyen imam hatip mezunlarına “liyakat” uyarısı yapan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün çocuklarının kamudaki yükselişi dikkat çekti.Tıp fakültesi mezunu olan oğlu Mustafa Çağrı Öz’ün...

Kendisinden iş isteyen imam hatip mezunlarına “liyakat” uyarısı yapan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün çocuklarının kamudaki yükselişi dikkat çekti.

Tıp fakültesi mezunu olan oğlu Mustafa Çağrı Öz’ün mezun olur olmaz kendi ilindeki hastaneye pratisyen hekim olarak atandığı, iki yıl içerisinde de aynı hastanede başhekim yardımcısı olduğu ortaya çıktı. Öz’ün atama için girdiği kurada Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi’ne yalnızca bir personelin atandığı, o kuranın da Öz’e çıktığı öğrenildi.

Öz’ün diğer oğlu Ceyhun Öz de, 2014 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Yüksek Lisans eğitimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı. Öz, bu yıl yüksek lisans eğitimini bitirir bitirmez Erzurum Atatürk Üniversitesi Hukuk Tarihi Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi kadrosu aldı.

‘NEDEN ÖZEL AYRICALIĞIN OLSUN’ DEMİŞTİ
Mehmet Emin Öz, 9 Kasım’da AKP Aziziye İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen haftalık olağan toplantıdaki sözleriyle gündeme gelmişti. Teşkilat üyelerini dinleyen ve imam hatip mezunlarının işe yerleştirilmediği şikayetlerine tepki gösteren Öz, “Adam iş istiyor, ‘tamam bakacağız’ diyorum. Kapıdan çıkarken dönüp ‘ama imam hatipliyim’ diyor. Neyse bu imam hatiplik. Ne yapalım, senin niye özel bir ayrıcalığın olsun?” ifadesini kullanmıştı.

KİMSEDEN AYRICALIK İSTEMEDİK
İddialarla ilgili açıklama yapan Mehmet Emin Öz, kimseye ayrıcalık yapılmasını istemediklerini ve kendi çocukları için de ayrıcalık istemediğini belirterek, şunları söyledi:
“Bunlar başarılı çocuklar, ben hiçbir kimseye de şunu al şuraya ver demedim. Bu çocuklar üniversitede derece aldılar. Diğer oğlum hastanede başhekim yardımcısı oldu ama burada açık vardı. Şu anda hastanenin müdürü pratisyen doktor. Büyük bir hastane ve açık var. Ben zaten istemiyordum çünkü TUS’a çalışması lazım. Bir yandan TUS’a çalışamıyor, bir yandan da bir avantajı yok. Bir kişi hak ediyorsa elbette bir yere gelmeli, liyakatıyla gelmeli.”