İmamoğlu: Bir yolunu bulacağız

İmamoğlu: Bir yolunu bulacağız
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ Genel Müdürlüğü’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.İmamoğlu’na İBB Meclisi’nde gerginliğe neden olan Hukuk Komisyonu’nun odacı ve sekreterinin başka göreve verilmesi ve bu gerekçeyle...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ Genel Müdürlüğü’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İmamoğlu’na İBB Meclisi’nde gerginliğe neden olan Hukuk Komisyonu’nun odacı ve sekreterinin başka göreve verilmesi ve bu gerekçeyle gündeme alınmayan Halk Ekmek büfeleri de soruldu. İmamoğlu, “İBB personelini biz yönetiyoruz. AK Parti veya diğer partilerin meclis üyeleri kendi işlerine baksın. İBB›nin tüm personelini İBB›nin yöneticileri yönetir; meclis üyeleri değil. Lüzumsuz işlerle uğraşmasınlar. Komisyonda bekleyen kararları çıkarsınlar; başta ekmekle ilgili İstanbulluların büfelerini engelledikleri gibi o konulara eğilsinler. Saçma sapan gündemle uğraşmasınlar. Nerede, hangi personelin çalışacağına İBB yöneticileri karar verir. Büfeler konusunda gereğini yapacağız. Her soruna çözüm bulduğumuz gibi buna da bulacağız” dedi.
İSTANBULLULARA SU ÇAĞRISI
İmamoğlu, İstanbul’da yaşanan kuraklık sorunu ile ilgili de konuşarak şu çağrıyı yaptı:
“Seçimden önce, ‘2040 yılına kadar İstanbul’un su sorununu çözdük’ diye yapılan açıklamalar, ne yazık ki gerçeği ifade etmiyor. Şehrin su sorununu söylendiği gibi 2040 yılına kadar çözülmemiştir. Başta Melen Barajı bitmemiştir. Ve şu anda ne yazıktır ki Kanal İstanbul gibi vahşi problemler beklemektedir. Nasıl 20-25 yıldır İstanbul’un metroyla ilgili birikmiş sorunlarını çözmek bize nasip oldu, İstanbul’un su sorununu da inşallah en hızlı şekliyle çözüme kavuşturup, İstanbul’u en azından kısa, orta, uzun vadede ne yapacağını bilen bir kent haline getireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.”