‘İMAMOĞLU BÜYÜK LOKMA’

‘İMAMOĞLU BÜYÜK LOKMA’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada yurt dışına yaptığı seyahatlerle ilgili bilgi verdi."Bay Kemal temiz parayı buldu" diyen Kılıçdaroğlu, bu parayı genç beyinlerle buluşturmak...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada yurt dışına yaptığı seyahatlerle ilgili bilgi verdi.

"Bay Kemal temiz parayı buldu" diyen Kılıçdaroğlu, bu parayı genç beyinlerle buluşturmak için aracılara ihtiyaç olduğunu ve bunun için bir "genç beyinler koalisyonu" için çalıştığını şu sözlerle anlattı:

"Temiz para eko-yatırım, yeşil yatırımlar, teknolojik yatırımlardır. Bu para vatan evlatlarına gider. 5 trilyon dolar yatırımcı parası olan kurumlarla görüştüm. Bu parayı bulmak yetmez. Gençlerimizi bu parayla buluşturacak arabulucu beyinler bulmak lazım. Bunlar dünyaya kaptırdığımız en iyi beyinlerimiz. MIT'ye onun için gittim. Bu beyinlerden bu parayı ve gençleri yönlendirmesini isteyeceğim. Ben büyük bir koalisyon kuruyorum. En genç beyinlerin koalisyonu. Türkiye'yi geleceğe taşıyacakların koalisyonunu kuruyorum."

İMAMOĞLU BÜYÜK LOKMADIR
Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı ve 11 Kasım'a ertelenen davaya da değindi.

Kılıçdaroğlu: "Polislerimizi intihara sürükleyen kirli yapı şimdi İBB Başkanımızı siyasi yasaklı yapmaya çalışıyor. Ekrem İmamoğlu büyük lokmadır. Boğazınıza takılır ve kalır. Biz Ekrem İmamoğlu'nu kimseye yedirmeyiz." dedi.