İmamoğlu, deprem için seferberlik istedi

İmamoğlu, deprem için seferberlik istedi
İstanbul Deprem Konseyi’nin ilk toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, depremin Türkiye’nin öncelikli konularından olduğuna dikkat çekerek, “Olası afete en ciddi şekliyle hazırlanmak zorundayız”...

İstanbul Deprem Konseyi’nin ilk toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, depremin Türkiye’nin öncelikli konularından olduğuna dikkat çekerek, “Olası afete en ciddi şekliyle hazırlanmak zorundayız” dedi.
Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan İmamoğlu, İstanbul depreminin tüm Türkiye için çok büyük bir tehdit olduğunu söyledi, seferberlik ilan ederek, en ciddi şekilde hazırlanmak, hızlı yol almak gerektiğini söyledi. Deprem sorununu ne hükümetin, ne de belediyenin tek başına çözemeyeceğini belirten İmamoğlu, siyaset üstü bir bakış açısıyla, seferberlik gerektiğini söyledi ve ekledi: “Yeni ekonomik destekli modellerle, kentsel yaşamı hırpalamadan, özellikle İstanbul’un yoğunluğunu artırmadan bir süreç tanımlayıp, bir yandan bu kentin yenilenmesini sağlamak; ama bir yandan da olası afete en ciddi şekliyle hazırlanmak zorundayız. Bakanlığımızın, valiliğin, belediyemizin ve ilgili bütün kurumların; sadece kamu kurumu değil, bankacılık sektörünün, özellikle sigorta sektörünün, hatta müteahhitlerin, inşaat malzemecilerinin, üreticilerinin içinde olduğu büyük bir konsorsiyumla süreci yönetmek ve modeller oluşturmak zorundayız. Bizim elimizde bu tür modeller var. Muhtemelen bakanlığın da vardır.”