İmamoğlu'ndan kararsız seçmene: Bu seçimde sandığı protesto etmenin maliyeti çok yüksek olacak

İmamoğlu'ndan kararsız seçmene: Bu seçimde sandığı protesto etmenin maliyeti çok yüksek olacak
İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Maltepe'de "Demokrasi Neferleri Buluşması"nda konuştu . İmamoğlu vatandaşlara sandık güvenliği konusunda çağrı yaparak "Aslanlar gibi diri ve hazır umutlu ve inançlı...

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Maltepe'de "Demokrasi Neferleri Buluşması"nda konuştu . İmamoğlu vatandaşlara sandık güvenliği konusunda çağrı yaparak "Aslanlar gibi diri ve hazır umutlu ve inançlı olacağız. En erken ve güçlü biçimde sandığın başında olacağız ki işlerin sıkı tutulduğunu görüp anlasınlar. Asla onlara müsaade etmeyeceğimiz net olarak görsünler. Tek bir oyun bile boşa gitmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Seçim tek bir oyla bile kazanılır. Her bir oyun bize seçime kazandıracak o kritik oy olduğunu bilerek hareket edeceğiz" dedi.

İmamoğlu, kararsız ve protesto oy kullanan seçmenlere de seslenerek "Sandığı protesto etmenin, evde kalmanın maliyeti çok yüksek olacaktır. Mutlaka sandığa gidin ve oyunuzu kullanın. Oyunuzu kullanırken derin düşünün. Sadece kendinizi için değil çocuklarınız için düşünün" dedi.

İmamoğlu'nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"Bu iktidar vatandaştan güvenoyu alamadı. Bu seçmen iktidara bütün kullandığı imkanlara, baskısına, iftirasına rağmen dur seni seçmiyorum dedi. Bir çeşit yarı final maçı gibiydi. Eleyen elendi, final maçında bu iki liderin yanı sıra bir süreç, bir sistem sorgulanacak. O sistemin gidişini isteyenler Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verecek. Dolayısıyla bu önümüzdeki önemli final maçında kim ne yapmış ne demiş önemi yok. Bu yepyeni sıfırdan bir maç. Bugüne 28 Mayıs'a 0-0 başlayacağız. Vatandaşlarımız son bir haftada vereceği performansa göre değerlendirme yapacak. Asıl kararını 28 Mayıs'ta verecek. İkinci turun anlamı budur. Asıl seçim haftaya.

Bu süreçte sandık hakimiyetini sağlamak en önemli konu. Sandığa hakim olmak seçimden önce başlayan bir süreçtir, her dakikası mühimdir. Sizler aynı zamanda mahallerinizdeki sorumlu insanlarsınız. Lütfen seçim sürecinde göreviniz olduğunu unutmayın. Bu görevi yapmak seçim sabahı herkesten önce uykusunu almış, morali yüksek seçim sandığında görevini almış demektir.

" 'Sandıkları terk etmekmiş' öyle bir şey yok"

Aslanlar gibi diri ve hazır umutlu ve inançlı olacağız. En erken ve güçlü biçimde sandığın başında olacağız ki işlerin sıkı tutulduğunu görüp anlasınlar. Asla onlara müsaade etmeyeceğimiz net olarak görsünler. Tek bir oyun bile boşa gitmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Seçim tek bir oyla bile kazanılır. Her bir oyun bize seçime kazandıracak o kritik oy olduğunu bilerek hareket edeceğiz. Vatandaşımızın her bir oyu namusumuzdur. Onun için mücadele edeceğiz. Son ana kadar aynı ciddiyetler görevimizin başında olacağız. 'Sandıkları terk etmekmiş' öyle bir şey yok. Türkiye'nin neferlerine öyle davranmak yakışmaz.

"Anadolu Ajansı'nın numaralarını biliyoruz, bize sökmez"

Biz doğru bildiğimiz yolda sonunu düşünmeden yola çıkmış insanlarız. O gün sandıklarda 1 milyon kişi olacağız. Karamsarlığa, yılgınlığa yer yok. Unutmayın bu ülkeye demokrasi getirmekten kimse bizi alı koyamadı, koyamayacak. Onların Anadolu Ajansı numaralarını da biliyoruz. Onlar bize sökmez.

Kararsız seçmene çağrı

Bu iktidardan kurtulmak zorundayız, bu bir avuç insan dışında herkes mutlu olacak göreceğiz. Biz seçimi kazandığımızda millet kazanacak. Sandığı protesto etmenin, evde kalmanın maliyeti çok yüksek olacaktır. Mutlaka sandığa gidin ve oyunuzu kullanın. Oyunuzu kullanırken derin düşünün. Sadece kendinizi için değil çocuklarınız için düşünün.