İmamoğlu: Dinimizin bütün kurallarını ezerek milleti aldatıyorsunuz, iktidar mental çürümüşlüğe düşmüştür

İmamoğlu: Dinimizin bütün kurallarını ezerek milleti aldatıyorsunuz, iktidar mental çürümüşlüğe düşmüştür
Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili bir video hakkında ilk başta "Kılıçdaroğlu, Kandil'dekilerle video çekimleri var, bunları yayınladılar,...

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili bir video hakkında ilk başta "Kılıçdaroğlu, Kandil'dekilerle video çekimleri var, bunları yayınladılar, haydi haydi türü. Anladınız mı? Kandil'dekiler bu şekilde. Ama montaj ama şu bu… Video çekimlerini yaptılar" demişti. Erdoğan daha sonra "Gençlerimizin kıvrak zekasının ürünü 5 saniyelik bir video üzerinde arsızca tepiniyorlar" ifadesini kullanmıştı. İmamoğlu "Bugün iktidarın düştüğü durum yorgunluk değil mental çürümüşlük" dedi. İmamoğlu ayrıcaiktidara, "Dinimizin bütün kurallarını ezerek milleti aldatıyorsunuz, utanın" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, FOX TV’de, “İlker Karagöz ile Çalar Saat” programına konuk oldu.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Bunları acı biçimde tarih yazacak"

"İnandığımız doğruları ve toplumun lehine olanları anlatma mecburiyetimiz vardır. Toplumu aldatayım diyenleri tarih yazacak. 14 Mayıs öncesi ortaya konan dil, 14 Mayıs sonrası da devam etti. İçinde montaj, şantaj, yalan var. Bunları acı biçimde tarih yazacak.

Erdoğan ve Kalın'ın montaj video açıklaması: iktidar mental çürümüşlüğe düşmüştür

'Videonun kendisi kurgu, unsurları gerçek' demek ne kadar acı. Bu artık kendi tarifleriyle bir mental yorgunluk meselesi tartışıldı. 2017'de Ankara ve İstanbul belediye başkanları görevden alındı. Demokrasiye darbedir. Mental yorgunluk olarak tarif edildi. O mental yorgunluk ise şu an ki iktidar mental çürümüşlüğe düşmüştür. Bu gömlek beyaz, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan buna siyah derse çıkıp siyah derler. Bu yöneten aklın kendine verdiği zarar beni ilgilendirmiyor. Halka verdikleri zarar beni ilgilendiriyor. Bunu defalarca yaşadık, mental çürümüşlüğü tarif edelim. Deprem olmuş yardıma gidilecek, AFAD ve diğer kuruluşlar harekete geçmek için Erdoğan'ın talimatını bekledi. Bunu tarih yazacak. AFAD ve Kızılay harekete geçmek için talimat bekliyor. Balıklı Rum Hastanesi yangınında İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanımızın himayelerine yangını söndürdük dedi. Yangını İBB itfaiyesi söndürdü. Binlerce atama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne alakası var. Bu nasıl bir tek adam düzenidir. Seçim dönemini bile düşünmediler. Dün bir Bakan'ın fotoğrafını gördüm, kendisi milletvekili olmuş ama o bölgenin karayolları ekipleriyle toplantı yapıyorlar. Bu kadar çürümüşlük bu kadar kötü...

Üsküdar'daki kaçak yapılar

Bugünün düzeninde oraya Şehircilik Bakanlığı, oraya imar veriyor. Onları korumak için imar veriyor. Bu parti devletin olmanın geldiği en dip nokta. Bu nedir biliyor musun; Senin gelir evine bir gecede el koyar. Aldattılar insanı. Cumhurbaşkanı Erdoğan televizyona çıkıyor. 29 kanal yayınlıyor. Nasıl bir baskı dönemi?"