İmamoğlu ile mücadele ata sporları oldu

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 6, 2021 / 10:12

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, «Fatih Sultan Mehmet’in türbesinde elleri arkasında bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığı» iddiasıyla başlatılan ön incelemeye yanıt verdi.
İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet›e ait türbede ‹ellerini arkadan bağlayarak yürüdüğü› ve ‹HDP’li belediye başkanlarını ziyaret ettiği’ gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı’nın kendisi hakkında ön inceleme başlatmasıyla ilgili olarak kendisini savunma ihtiyacı duymadığını söyledi. Ancak, bakanlığın görevlendirdiği müfettişe yazılı bir ifade sunulduğunu belirten İmamoğlu, “Duygularımı belli etmek zorunda kaldım. Böyle bir sürecin ortaya konulması kötü ortam. Bu sürecin başlatılmasının sahibi yok. İş bakanlığa, savcılığa, CİMER’e kadar gitti. Gazetecilerin de tartışma biçimi çok acı. Absürtlük devam ediyor. Ne yapalım?” dedi.
İmamoğlu, “İstanbul›da herkes çıksa sokaklara böyle yürüse herkes hakkında suç duyurusunda mı bulunacağız? Ne kadar saçma. Kamu yöneticilerinin akıl tutulması. Bu tarz insanlar milli bir spor, ata sporu geliştirdiler. Tek dertleri Ekrem İmamoğlu ile mücadele. Onların ata sporu Ekrem İmamoğlu ile mücadele» sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top