‘İmamoğlu konusunda bir hata yapılmış olabilir’

‘İmamoğlu konusunda bir hata yapılmış olabilir’
Katıldığı bir canlı yayında ‘’İmamoğlu İstanbul’u nasıl kazandı?’’ sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, ‘’Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanması kendi stratejisi...

Katıldığı bir canlı yayında ‘’İmamoğlu İstanbul’u nasıl kazandı?’’ sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, ‘’Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanması kendi stratejisi ve Kılıçdaroğlu’nun tutumuna bağlı. Bu strateji Türkiye’nin her yerinde netice verebilir’’ ifadelerini kullandı.
Haber Global’deki Jülide Ateş’le 40 programına konuk olan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi, AKP kurucusu ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken, ”Ekrem İmamoğlu İstanbul’u nasıl kazandı?” sorusuna da yanıt verdi. Seçim çalışmalarında geç kalındığını, kapsayıcı bir seçim çalışmasına son güne kadar ulaşılamadığını söyleyen Arınç. “Ama bu ayrı bir şey. Yani Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanması, kendi seçim stratejisinin ve Kılıçdaroğlu’nun tutumuna ve davranışına bağlı.
Bu seçim stratejisi Türkiye’nin her yerinde netice verebilir. Yani herkse yumuşak gelen, herkesi kucaklayan, herkesle birlikte belediyeyi yöneteceğini söyleyen, herkese dokunan bir kampanya AKP de yapsa kazanır, HDP de yapsa kazanır.” dedi.
AKP’nin seçim kampanyasında sık sık dile getirilen PKK’nın İmamoğlu’na destek verdiği iddiaları için de İmamoğlu terör örgütü PKK değil, HDP seçmeninin desteğiyle seçimi kazandı.
Burada bir hata yapılmış olabilir. HDP seçmeni ile PKK’yı aynı kefeye koymak büyük bir yanlıştır. Bu, Türkiye’deki Kürt meselesini çözecek bir iş değildir. İstanbul’daki Kürt seçmen veya HDP seçmeni tercihini onlardan yana kullandı. Bu çok açık bir şey. Ve bununla seçimi kazandı” ifadelerini kullandı.