İmamoğlu: İktidarın iftira kampanyası bizi 3-4 puan aşağı çekti

İmamoğlu: İktidarın iftira kampanyası bizi 3-4 puan aşağı çekti
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu 14 Mayıs'ta gerçekleşen 13....

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu 14 Mayıs'ta gerçekleşen 13. Cumhurbaşkanı Seçimi'nde iktidarın yüzde 50,03'le seçimi kazanma hesabı yaptığını, CHP'nin elindeki veriler sayesinde bunu yapamadıklarını iddia etti.

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Milli bayramlarımızı sıradanlaştırma süreciyle karşı karşıyayız. Böyle olmaz. 2011 yılında milli bayramlara dokunan bir genelge yayımlandı. O dönem ben ilçe başkanıyken kavga görüntülerim vardır. İki yıl sürdü bu. Dediler ki bu FETÖ'cü bir müdahale. E FETÖ gitti. Ne Kaldı geriye? Niye değiştirmiyorsunuz? Milli bayramlarla sorununuz ne? Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili probleminiz ne?

Bunların hamasi diline yetişemiyorum. Bir şey dediniz mi hemen başlıyorlar anlatmaya.

Bugün Cuma'da gençlikle ilgili hutbe okundu. Hutbede bahsedilmedi de hutbeye çıkmadan önce imam, 'Bu bayramı emanet edenlere şükranlarımızı iletiyoruz' dedi. Gökten indi sanki bu bayram. Dert ne ya?

İkinci tur görüşü

İkinci tur, birinci turdan çok daha kolay. Aynı 31 Mart gibi. Bizim esas zor seçimimiz 31 Mart'tı. Az bir farkla kazandık. O zamanki duygu nasılsa şuanki de aynı. Gönüllülerin katılımında inanılmaz bir artış yaşadık. 110 binden 210 bine çıktı. Sandığa büyük oranda gençler gelecek. Müthiş bir motivasyon var.

Birinci turdan ben üzgünüm. Daha iyisini bekliyordum. Tabii ki bir iddiamız var. Kesin alırız noktasında değildik ama alma ihtimalimizi görüyorduk. Matematiksel olarak da ilk turda yukarıda olmaz ihtimali güç. Biz 2 puan daha yukarıda görüyorduk. Evet 49,5'a 45 gibi bir oran çıktı ortaya.

AKP 2002'deki orana düştü. Zafer nidaları atacak durumda değil. Büyükşehirlerimiz iyi bir sınav verdi. Geride olduğumuz büyükşehir yok. Balkon konuşmasıyla seçim kazanılmaz.

Bizim sistemimiz çalıştı. Onursal Adıgüzel'in hakkını yemeyelim. Sandıkta eksiklerimiz var, raporumuz var. 3000 civarı sandığa itirazımız var ama sonucu değiştirmiyor. Elimizde bir veri vardı CHP'den gelen. Sayın Mansur Yavaş'la oturduk kafa kafaya verdik, çıktık veriyi söyledik.

"50,3'le seçimi kazanma hesabı yaptılar"

AK Parti'nin sözcüsü bizi yalan söylemekle suçluyor. Biz elimizdeki veriyi söyledik. Biz 3-4 puan yanıldık. Ajans sürecinin sonuca etkisi olması için yine bir kurgu vardı. 50,03'le seçimi kazanma planı yaptılar. Utanmadan 'Biz 0,5'i kapatmayı bilirdik' dediler. Biz oyunu Mansur Yavaş'la bozduk. Verilerin elimizde olduğunu gösterdik.

İstanbul'da 12-13 meydanda kutlama hazırlıklarını tespit ettik.

İktidarın terör iddiaları

İktidar; Kılıçdaroğlu'na, İmamoğlu'na vatan haini dedi. Terör örgütleriyle ilişkiyle suçladı. İnanılmaz bir iftira kampanyası. Ve kısmen başarılı da oldu. Seçim sonucundaki sebep de kesinlikle bu.

Devletin bütün bakanları vekil adayı sahada. Valiler kaymakamlar arkasında. Bütün TV'ler aynı anda yayın yaptı. İnanılmaz. Aynı manşet gazetelerde.

Camide 8-9 çocuk geldi yanıma. Çocuklar bana terörist misiniz anlamına gelen sorular sordu. 4. sınıf çocuğu bunlar. Büyük bir kötülük yapıyorlar bu millete. Annelere sesleniyorum. Bu kötü dili çocuklarınıza izlettirmeyin. Ben de bir muhafazakar ailede büyümüz çocuğum. Kötü söz söylemeyeceksin denirdi bize. Kötü dil, iftira süreci bizi olmamız gerekenden 3-4 puan aşağı çekti.

Büyükşehir belediye başkanlarının 2. tur planı hazır

Dedik ki ben, sayın Yavaş ve büyükşehir belediye başkanlarımız, her belediye başkanımızın ana sorumluluk sahası kendi şehirleri ve komşu şehirler. Ev ev gezecekler. Bir kez daha kendimizi hatırlatacağız. Bu iktidardan kurtardığımız şehirlerde hangi tehlikelerden bu şehirleri arındırdık anlatacağız. Onlar, bugün işe girene yarın 100 bin dolar burs verip yurt dışına gönderiyordu. Biz 75 bin öğrenciye burs veriyoruz. Kanal İstanbul'dan kurtarıyoruz insanları. 3 aydır Kanal İstanbul'u neden konuşmuyorsun? 3 aydır seçim propagandası yaptın. Seni uyanık seni. Biliyor ki halkta muteber değil.

"FETÖ'yü siz büyüttünüz"

FETÖ terör örgütüyle bizi iltisaklı yapmaya kalkıyorlar. Ya bu örgütü siz büyüttünüz? Ne istediniz de vermedik diyen kim? FETÖ'yle birinci derece iltisaklı olan sizsiniz. Israrla siyasetin içindeki FETÖ'yü deşifre etmediniz. PKK terör örgütü ile CHP'yi nasıl ilişkili yapmaya kalkarsın? 2019'da seçime bir gün kala kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan'ı TRT ekranına çıkarıp İmamoğlu'na oy vermeyin diye mektup okutan siz değil misiniz? Terör örgütünün reklamı yapılmaz ama ağzından bal damlar gibi sabahtan akşama konuşuyorlar. Ama kimse Hizbullah'ı konuşmuyor. HÜDA PAR'ın terör örgütü diyemediği bir partinin içine girmesine müsaade ediyorsun. Anayasa'nın ilk 4 maddesine karşı. Türkiye Cumhuriyeti ismine karşı. Bayrağa karşı. İstiklal Marşı'na karşı.

"İstanbul'a kayyum atamak dahil her şeyi yaparlar"

Kayyum atamak dahil her şeyi yapar bu iktidar. Bana ahmak diyene ahmak dedim diye bana hapis cezası veren... Ne zaman dava kararı çıkacak diye kapılardan nasıl araştırdıklarını biliyorum. Korkuyorlar ki şimdi çıkarsa 8-10 puan artar oyu Millet İttifakı'nın. Nadasa yatırdılar onu. Benim İstanbullu hemşehrilerim, hangi partiye oy verirse versin, bu fırsatı vermeyecekler.

Unutuyoruz farkında mısınız? Geçen ekim ayında İBB'de kaç tane terörist var demişlerdi. Benden önce vali vardı, belediye başkanı vardı. Bak terörist konusu kayboldu gitti. Dosya duruyor. Bir ülkede seçim var diye yargı durur mu?

MHP'li seçmene sorumluluğunu hatırlatıyorum. MHP'liler ve ülkücüler, iktidar şımarıklığına müsaade etmeyecek.

"Kızlarımızın hakları için mücadele etmeye ant içiyorum"

O kadar hoşuma gidiyor ki kızımın hakkını araması. Benim kızımın hakkını aramasına zerre zarar verecek kişi, kurum, siyasi partiyle sonuna kadar mücadele ederim bir baba olarak. İstanbul'un belediye başkanı olarak, cumhurbaşkanı yardımcısı olarak, bir kız evladımızın hakkına zeval getirecek hangi siyasi görüş, parti var ise çatır çatır onunla hayatım boyunca kızım için ve bu ülkenin bütün kızları için mücadele etmeye ant içiyorum.