İmamoğlu, özel koleksiyonunu sanatseverlerle buluşturdu

İmamoğlu, özel koleksiyonunu sanatseverlerle buluşturdu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 1990’lı yıllardan bu yana oluşturduğu özel koleksiyonu, şehrin yeni kültür sanat noktası Galeri Beylikdüzü’nde sergileniyor.İmamoğlu’nun kurucusu ve onursal...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 1990’lı yıllardan bu yana oluşturduğu özel koleksiyonu, şehrin yeni kültür sanat noktası Galeri Beylikdüzü’nde sergileniyor.

İmamoğlu’nun kurucusu ve onursal başkanı olduğu Batı İstanbul Eğitim Kültür Sanat Vakfı tarafından kente kazandırılan yeni sanat mekanının açılışına siyasilerin yanı sıra özel koleksiyona eserleriyle katkı sunan sanatçılar, sanat galerilerinden temsilciler ve kültür sanat dünyasından davetliler katıldı.


25 yılı aşkın süredir edindiği eserlerden oluşan serginin açılışına eşi Dilek Kaya İmamoğlu ve çocukları Semih İmamoğlu, Mehmet Selim İmamoğlu ve Beren İmamoğlu ile katılan Ekrem İmamoğlu, koleksiyonunu görmek için açılışa gelen davetlilerle tek tek sohbet etti. İmamoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, İstanbul’un binlerce yıllık medeniyet birikimiyle büyük bir koleksiyoncu olduğunu söyledi. İmamoğlu, şöyle konuştu: “Tarihler boyu bu kadar değeri içinde barındırmış ve hala çok iddialı bir şehir. Hak ettiği değeri, hak ettiği pozisyonu İstanbul’a kazandırabildik mi? Ne yazık ki değil. Mutlaka hak ettiği değeri bulmalı. Keza İstanbul, sadece bu kentin değerli olması anlamına gelmiyor. Bütün bu coğrafyanın odak noktası, sorumluluğumuz, sadece bu kentin insanlarına değil; bana göre İstanbul adına bu geniş coğrafyaya dönük bir sorumluluk. Farklı kuşaklardan, farklı tekniklerden eserlerin bir araya geldiğini gördük. Bazen ‘Ne kadar güzel bir şey birikmiş’ diyorum yan yana görünce, onun şevki bende çok daha farklı bir yere erişti”