İmamoğlu: Pis kokular geliyor

İmamoğlu: Pis kokular geliyor
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak ve iki yıl yedi ay hapis cezası veren İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mehdi Komşul’un kardeşinin ‘FETÖ ile iltisaklı’ olduğu...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak ve iki yıl yedi ay hapis cezası veren İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mehdi Komşul’un kardeşinin ‘FETÖ ile iltisaklı’ olduğu ortaya çıktı. İmamoğlu, “İşin içinden çok pis kokular geliyor,” dedi.

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz’ın yazısına göre, İmamoğlu’na ceza veren hakim Mehdi Komşul’un kardeşi Muhammed Ziya Komşul’un İngiltere’de bursla doktora yaparken 15 Temmuz’dan sonra burs, “FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı” nedeniyle kesildi. Komşul, halen İngiltere’de bir teknoloji firmasında çalışıyor.

“ACABA NASIL BÖYLE BİR HAKİM ATANMIŞ”
İBB Başkanı İmamoğlu, konuya ilişkin sorular üzerine, “İBB’de, ‘terör örgütüyle iltisaklı’ diye nasıl kıyamet koparıldığını biliyoruz. Kıyameti koparanların içinde, bakanından başka kurumlara kadar varan makam sahibi insanlar var. Çok net; hani bu acı bir durum. İşin içinden çok pis kokular geliyor. Acaba nasıl böyle bir hakim atanmış? Bir kurgu mu yapılmış? Bir sürü şey insan düşünmeden edemiyor. Ben bu süreci, buradan Türkiye Cumhuriyeti devletimizin Adalet Bakanı’na da havale ediyorum. Bakalım o bu konuya ne diyecek ya da nasıl bir takipte ya da denetimde bulunacak.”