İmamoğlu: Toplu taşıma araçlarında kullanılan akaryakıttaki vergiyi yüzde 1'e indireceğiz

İmamoğlu: Toplu taşıma araçlarında kullanılan akaryakıttaki vergiyi yüzde 1'e indireceğiz
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı’da Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde, "Ulaşım Esnafı Buluşması" gerçekleştirdi.Taksi dahil kent...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı’da Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde, "Ulaşım Esnafı Buluşması" gerçekleştirdi.

Taksi dahil kent içi toplu ulaşım araçlarında kullanılan akaryakıtın vergisinin yüzde 1'e indirileceğini söyleyen İmamoğlu şöyle konuştu:

"İşte hem vatandaşı hem de vatandaşın yararına çalışan sizleri düşünen gerçek anlamda hizmet budur. Çünkü bizler toplu taşımayı tamamen bir kamu hizmeti olarak gördük. Bir bakış olarak şunu söyleyeyim. Belediyeler olarak bizler, toplu taşıma sektöründeki sizleri bizim ekibimizin dışında asla tutmadık. Bu bakış açımız nedeniyle taksi dahil tüm kent içi toplu taşıma araçlarında kullanılan akaryakıttaki vergiyi milletin bir kısım insanının yatlarında olduğu gibi yüzde 1'e indireceğiz. Böylece, biz dersek yaparız ha onu söyleyeyim. Böylece bu vergi indirimiyle, sadece İstanbullu esnafımızı yıllık yaklaşık 10 milyar lira, Türkiye genelinde ise 60 milyar lira ekstra bir yükten kurtarmış olacağız.

Yaş sınırı düzenlemesi

Toplu taşıma araçlarında, araç kullanımda alt sınır konusu var. Az önce Buğra Bey söyledi. Bu yaş sınırıyla ilgili süreci şöyle ifade edeyim ben de vatandaşlardan dinliyorum işe girmek isteyen ya da ihtiyacı olup bu mesleği sürdürmek isteyenlere buradan söz veriyoruz. Kullanma sınırı alt sınırı olan 22’ yi 20’ye indireceğiz. Üst yaş sınırı olan 65’i de 69’a çıkaracağız. Özellikle 20 yaşına indirdiğimiz yeni meslek sahibi olacak olan gençlerimizi bu sektöre özenle, titizlikle hazırlayacağız. Karayolları Taşıma Yönetmeliği'ndeki ticari araçta yaş sınırını 20 ve 69 olarak yeniden düzenleyeceğiz. Her şehirde de aynı kuralı uygulayacağız.

SGK prim cezaları silinecek

Şoför esnafımızın sırtında yük olduğunu bildiğimiz SGK prim cezalarını bir kereye mahsus olmak üzere affedeceğiz. Şoförlerimizin SGK kayıtları onlarla ilgili yedikleri cezalara ilişkin yasal düzenleme yapacağız. Bu yasal düzenlemeyle birlikte sürücülerin ceza yemesine müsaade etmeyeceğiz.