İmamoğlu Trabzon’da: Gündemimde adaylık değil değişim var

İmamoğlu Trabzon’da: Gündemimde adaylık değil değişim var
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bayramda Karadeniz’i turladı, finali Trabzon’da görkemli bir mitingle yaptı. Karadeniz turu, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı için yola çıktı” diye yorumlansa da İmamoğlu,...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bayramda Karadeniz’i turladı, finali Trabzon’da görkemli bir mitingle yaptı. Karadeniz turu, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı için yola çıktı” diye yorumlansa da İmamoğlu, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı meselesi elbette benim gündemimde yok. Ama benim gündemimde önümüzdeki seçimde değişim var” dedi. Karadeniz’de il il gezip ilçelerde miting yapan İmamoğlu, Altı siyasi parti lideri tarafından kurulan masanın en çok çalışan neferi olacağını söyledi. “Nefer en önde koşan, en çok emek harcayandır” diyen İmamoğlu, geziye çıkmadan önce üç kez Genel Başkanı ile konuştuğunu da vurguladı.


Trabzon’da bayramlaşma ziyaretinde konuşan İmamoğlu, Akçaabat’ta halk buluşmasına, Yomra’da park açılışına katıldı.

TRABZONSPOR’A TEBRİK ZİYARETİ
İmamoğlu Süper Lig’i şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor’a da ailesiyle birlikte ziyarette bulundu. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Teknik Direktör Abdullah Avcı ve teknik heyeti tebrik eden İmamoğlu’na 61 numaralı forma hediye edildi.


İmamoğlu, Trabzon’da bir otelde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BENİM GÜNDEMİMDE DEĞİŞİM VAR
İmamoğlu kendisine yöneltilen Cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusuna, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı meselesi elbette ki benim gündemimde yok ama benim gündemimde önümüzdeki seçimde değişim var. Hem de tarif edemeyeceğim seviyede var. Bu değişime hepimizin ihtiyacı var. Örneğin, en başta sorun yaşayan kişi benim. Ben burada 150 maddelik İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin engellendiği, sıkıntı veya zulüm çektiği problemler diye sıralasam 150 yetmez. Bir 150 daha yazarım. Türkiye’deki değişime bu ülkedeki kamu yöneticilerinin ihtiyacı var. Bu ülkenin belediye başkanlarının ihtiyacı var. Samimiyetle söylüyorum ki, AK Partili belediye başkanlarının da ihtiyacı var. Çünkü sözünü söyleyemeyen, sesini çıkaramayan, bir konuda beyanda bulunamayan belediye başkanı AK Partili olsa ne olur, olmasa ne olur” yanıtını verdi.

Seçimin Türkiye için önemine değinen İmamoğlu, her kesimin üstüne düşüne yapması gerektiğini vurguladı, “Böyle bir ortamda bunu, “6 siyasi parti çözsün, biz de seyredelim,” böyle bir şey yok!” ifadelerini kullandı.


SORUYU ONLARA SORMANIZI, İTİNAYLA RİCA EDİYORUM
Karadeniz turunun masrafları ile ilgili soru üzerine İmamoğlu, “Tüm şeffaflığıyla, İstanbul halkı belediye başkanının yapacağı bu tür organizasyonlarda kendi şahsına ait kısmını kendisi harcar. Ben öyle yapıyorum. Bir bölümünde de kurumun harcadığı bir takım lojistik katkı sunan, şeyleri vardır. Geçenlerde buna benzer bir konu oldu. İstanbul’un çöp firmasına ait bir tekneyi İstanbul’da ulaşım için kullandığım ve büyük bir israf yaptığım yazılmıştı. Ben de onlara, ‘gidin 13 tane uçağın masrafını sorun’ demiştim. ‘Nerelere kullanılıyor’ diye. Bir daha ki buna benzer bir basın toplantısında, bugünün ve dünün bakanlarına, bugünkü iktidar mensubunun akrabalarının bulunduğu ortamda aynı soruyu onlara sormanızı sizden itinayla rica ediyorum.

‘HER ŞEY MÜMKÜN’ÜN BİTMESİNE 1 YIL KALDI
Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık’ın, “İmamoğlu’na siyaset yasağı getirip en büyük rakiplerden birini ekarte edecekler” açıklamasının sorulması üzerine İmamoğlu şu yanıtı verdi:
Ahmet Şık beyefendinin ortaya koyduğu bu gündem var mıdır? Ya ne olmadı ki bu ülkede, bu olmasın? Benim dünya masumu, hayatının sadece mesleğine adamış, şehircilik-planlama üzerine bir canciğer arkadaşım, İBB’de görev yapan Tayfun (Kahraman) arkadaşıma 18 yıl hapis verdi, bu ülkede bir mahkeme. ‘Hükümeti düşürmekmiş.’ Ben bu adamın 13 yıldır şahidiyim. Yani bu ülkede hangi kararlar alınmıyor ki? Allah hiç kimsenin evine adaletsiz, hukuksuz bir süreci yaşatacak kararla yüzleştirmesin. Sevgili eşine, o güzel çocuğuna birkaç kez ziyarete gittim bu süreçte. Yani adaletsizlikle bizi sınamasın. Ama her şey mümkün. Yani bir Ekrem’e böyle bir şey yapar, bir bakarsınız milyonlarca Ekrem ona sandıkta tokat gibi bir cevap verir. Türkiye’de ne yazık ki her şey mümkün. ‘Ama bu her şey mümkün’ün bitmesine de bir yıl kaldı.”

BAYRAMDA İNSAN MEMLEKETİNE GİDER
İmamoğlu, daha sonra kent merkezinde bulunan Atatürk Alanı’nda halka buluşup bayramlaştı. Otobüs üzerinden kalabalığa konuşma yapan İmamoğlu, kendisi hakkında iktidar çevrelerinin dile getirdiği “Ekrem İmamoğlu Trabzon’a, Rize’ye Artvin’e niye gitti?” tartışmasına yanıt veren Ekrem “Sebeplerimiz var ama bunlar bayramı bile unuttular. Bayramda insan memleketine gider. Yanınıza gelmeyeceğim de nereye gideceğim” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun en çok da Erdoğan’ın memleketi Rize’deki mitingi tartışıldı. İmamoğlu son iki haftadır iktidar çevresinden yoğunlaşan eleştirileri bir kampanya olarak nitelendirdi, “Muhtemelen gelmemi engellemek istediler” diye konuştu.

“BU SORUNU DA BİZ ÇÖZECEĞİZ”
Dış politikaya yönelik eleştirilerde de bulunan Başkan İmamoğlu, “Yanlış dış politika süreçleri olmasaydı bugün burada olmazdık. Bu sorunu da biz çözeceğiz. Bugün ‘kötü’, yarın ‘iyi’. İşine geldin kapısına git, işine gelmedi düşman yap… Olmaz. Biz o terbiyeyi Atatürk’ten aldık. ‘Yurtta barış, dünyada barış’ dediğin yerde aynı zamanda güçlü Türkiye demektir” diye konuştu.

ERDOĞAN'IN UÇAĞI, İMAMOĞLU'NUN OTOBÜSÜ
İmamoğlu’nun dikkatle takip edilen Karadeniz’deki bayramlaşma turunu bir grup gazeteci de izledi ve otobüste gazetecilerle çekilen fotoğraf en az İmamoğlu’nun mesajları kadar dikkat çekti. Seçimde İmamoğlu’nu destekleyen sosyal medya kullanıcıları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağındaki gazetecileri hatırlattı, Habertürk yazarı Nagehan Alçı’nın davetli gazeteciler arasında yer almasına tepki gösterdi.