İmamoğlu’na suikast ihbarı

İmamoğlu’na suikast ihbarı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na suikast hazırlığında olan IŞİD’lilerin yakalandığı iddiası ortaya atıldı. İBB sözcüsü Murat Ongun, suikast hazırlığına ilişkin kendilerine bilgi geldiğini...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na suikast hazırlığında olan IŞİD’lilerin yakalandığı iddiası ortaya atıldı. İBB sözcüsü Murat Ongun, suikast hazırlığına ilişkin kendilerine bilgi geldiğini ancak saldırganların yakalandığına dair bilgilerinin olmadığını ve İmamoğlu’nun rutin programlarına devam ettiğini aktardı. Emniyetten yapılan açıklamada ise “Haberde yer aldığı şekilde bir suikast girişimi veya bir suikastçının yakalanması söz konusu değil” açıklaması yaptı.
İBB sözcüsü Ongun, 23 Kasım 2020 tarihinde, İBB Başkanı İmamoğlu’na yönelik bir suikast ihbarının kendilerine iletildiğini, bunun üzerine koruma ekibinin “hassasiyetinin” artırıldığını aktardı. Ongun, koruma sayısının artırılmadığını, “mevcut önlemlerin korunduğunu” bildirdi.
Emniyet Genel Müdürlüğü de bir açıklama yaparak, “Bir suikast girişimi veya bir suikastçının yakalanması söz konusu değildir” dedi. Açıklamada “Kamu görevlilerine, devlet büyüklerine, korumaya tabi şahıslara, görevleri nedeniyle veya kamunun gündeminde olan sansasyon yaratabilecek kişi, kurum ve yerlere yönelik bu tür duyumlar ve ihbarlar gelmektedir” denildi ve gerekli tedbirlerin alındığı duyuruldu.