İmamoğlu’ndan Ayasofya çıkışı: Türkiye’nin gündemi değil

İmamoğlu’ndan Ayasofya çıkışı: Türkiye’nin gündemi değil
Ayasofya'nın ibadete açılıp açılmayacağı tartışmaları üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, buna ihtiyaç olmadığını söyleyerek, konunun iç siyaset malzemesi yapılmaması gerektiğini savundu.İBB...

Ayasofya'nın ibadete açılıp açılmayacağı tartışmaları üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, buna ihtiyaç olmadığını söyleyerek, konunun iç siyaset malzemesi yapılmaması gerektiğini savundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. Ekrem İmamoğlu 'Ayasofya'nın ibadete açılması' tartışmalarıyla ilgili ''Türkiye'nin gündemi değil'' dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun açıklamaları özetle şöyle: "Ayasofya 1500 yıllık tarihi bir emanet. Dünyanın mirası bu, muazzam bir eser. Bu manada simgeleşmiş bir alan. Bizim orada ezan-ı şerifimiz okunuyor her vakitte, yanında İslami eserlerin sunulduğu külliye tarafı var. Şimdi siz bugün yüzde 97 oranında turizmin donduğu, otellerin kapandığı, turizmin dip yaptığı, yüz binlerce insanın işsiz kaldığı bir ortamda bu tartışmayı açmak niye? Türkiye'nin gündemi değil. Bizim konumuz mu şu anda? Ayasofya bizim onurumuzdur, bize emanettir, 1500 yıllık tarihten emanettir. Bu süreci siyasallaştırıp, siyasi zeminde konuşan sürece ihanet eder."