İmamoğlu’ndan İBB Meclisi’ndeki partililere İSKİ çağrısı

İmamoğlu’ndan İBB Meclisi’ndeki partililere İSKİ çağrısı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSKİ'nin İstavroz Atıksu Tüneli tamamlandı. İstanbul Boğazı’nda her Kurban Bayramı’nda yaşanan 'kanlı' görüntüleri sona erdiren tünelin açılışı için düzenlenen tören;...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSKİ'nin İstavroz Atıksu Tüneli tamamlandı. İstanbul Boğazı’nda her Kurban Bayramı’nda yaşanan 'kanlı' görüntüleri sona erdiren tünelin açılışı için düzenlenen tören; CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.


ACİL SU ZAMMI ÇAĞRISI
İmamoğlu, “İSKİ'ye geçmiş yıllarda kim emek vermişse, Allah hepsinden razı olsun. Gerçekten görünmeyen ama hepimizin hayatını kolaylaştıran, muazzam işler yapılmış, tarihi boyunca. Yaklaşık 70-80 yıllık bir tarihi var aslında İSKİ'nin. Dolayısıyla İSKİ kurumumuzun daha iyi noktaya gelebilmesi için, hep birlikte özenli davranmalıyız. Şu anda İSKİ'nin tek geliri var: Su faturası. Su geliri noktasında, en pahalı maliyetlerinden birisi olmasına rağmen İstanbul, Türkiye'de büyük şehirler arasında 28’inci sırada tarifede. Bu duruma düşmemeli. O bakımdan İBB Meclisi'nde grupları bulunan bütün siyasi partilere, bu konuda acil çağrı yapıyorum. Bugünün enflasyonunda, fiyat artışlarında ve maliyet artışlarında gerçekten çok sıkıntıya düşmesine rağmen, büyük fedakarlıklarla, tasarrufla, israfı engelleyerek bu hizmetleri yapma gayreti içerisinde olan İSKİ için herkesin aklı selim, ekonominin literatürüne, bilimine uygun bir biçimde takdir edip, karar verip yolunu açması lazım” dedi.

DÜNYANIN EN KARİZMATİK ŞEHRİ
İstanbul’u “Dünyanın en karizmatik şehri” olarak tanımlayan İmamoğlu, “Bu kadar karizması yüksek, değerli bir şehrin, tabiri caizse karizmasını bozan nüanslar, anlar vardır ve çok üzülürsünüz. Kurban Bayramı’nda buradaki Boğaz’ın kanlı görüntüsü, bizi elbette ki çok üzüyordu. Bundan sonra da bu sorunu yaşamayacağız” ifadelerini kullandı. Göreve geldikleri günden itibaren altyapı yatırımlarına ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan İmamoğlu, 100’e yakın noktada, su baskınlarını sona erdiren ya da erdirecek olan projelerin geldiği aşamalardan örnekler verdi. Söz konusu noktaların tespiti için hem ilçe belediyeleri hem de İSKİ ile ortak çalıştıklarının altını çizen İmamoğlu, “Beraber çalışırsanız, ortaklaşırsanız, masa kurarsanız ve o masada beraber düşünce üretirseniz, orada her şeyi ortaya koyarsanız, kesinlikle ve kesinlikle sonuca ulaşmanız çok kolay’ ’dedi.

SIFIR ZAM KARARI İSKİ’Yİ ZORLADI
İmamoğlu, daha önceki açıklamalarında İSKİ Genel Kurulu’nda çoğunluktaki AKP-MHP grubunun oyları ile çıkan sıfır zam kararına tepki göstermişti. Partililerin İSKİ’yi batırmaya çalıştıklarını söyleyen İmamoğlu, “İSKİ yönetmeliğe göre maliyeti altında su temini yapamaz’ ’demişti. İSKİ’nin çok önemli ve yaşanan ekonomik kriz ortamında siyasi münazaralara konu edilemeyecek bir kurum olduğunu belirten İmamoğlu, İBB Meclisi’nde grubu bulunan tüm partilerin temsilcilerine suya zam çağrısı yaptı.