İmamoğlu’ndan İl Milli Eğitim Müdürü’ne sert tepki: Zavallı

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 24, 2021 / 14:43

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenleyen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’ya tepki gösterdi.

Törenin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile bir süre sohbet eden İmamoğlu, şunları söyledi:
“Büyükşehir Belediyesi burada. Beyoğlu Belediyesi’yle çelenk koyma töreni yapıyorsun. Paran yoksa valilikten iste, yoksa büyükşehirden iste. Zavallı. Sabahın köründe yapıyorsun, zaten sokağa çıkma yasağı var. Bari 10.00’da yap. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün faaliyeti değil ki… 23 Nisan’la ilgili birkaç cümle etsene. Milli egemenlikle ilgili, çocuklarla ilgili… Faaliyet raporu sundu sunucu bize ve gitti.”

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Ekrem İmamoğlu’nun bu tepkisine yanıt veren İstanbul Valiliği bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, “Tören sonrasında ilgili kamu görevlileri hakkında sarf edilen sözler, en hafif manada ‘özensiz ve yakışıksız’ bir dilin tezahürü olmuştur” ifadeleri kullanıldı.

İBB’DEN VALİLİĞE YANIT
İBB›nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda İstanbul Valiliği›nin açıklamasına yanıt geldi. İBB’nin paylaşımında, “23 Nisan gibi, ulusumuzun birlik ve beraberliğini simgeleyen böylesine özel bir günde, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün özensiz ve yakışıksız bir tören düzenlemesine müsaade eden İstanbul Valiliği’nin bu tavrını kamuoyunun takdirine sunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top