İmamoğlu'ndan Soylu'ya: Vatandaşa "PKK'lı" deyip "oh oh" diye anons eden bakan, devletin hangi verisini sana güvenle sunabilir?

İmamoğlu'ndan Soylu'ya: Vatandaşa "PKK'lı" deyip "oh oh" diye anons eden bakan, devletin hangi verisini sana güvenle sunabilir?
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Gazi Mahallesi'ndeki sözlerine "Vatandaşa PKK'lı deyip 'oh oh' diye anons...

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Gazi Mahallesi'ndeki sözlerine "Vatandaşa PKK'lı deyip 'oh oh' diye anons eden bakan devletin hangi verisini sana güvenle sunabilir" diyerek tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de “İlker Karagöz ile Çalar Saat” programına konuk oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün Gazi Mahallesi'nde vatandaşlara "PKK ile iç içe girmişsiniz, hayırlı günler" ifadelerini kullanarak "Ohh ohh" dediği görüntüleri hatırlattı. İmamoğlu, "Vatandaşa PKK'lı deyip 'oh oh' diye anons eden bir bakan devletin hangi verisini sana güvenle sunabilir ya da ona ben inanacağım" dedi.

İmamoğlu, "Bütünüyle bakınca güvenlik sorunudur mülteci sorunu. AKP'linin, CHP'linin, MHP'linin sorunudur. Buradan sizin vasıtanızla sesleneceğim. Gerçek MHP'liler bu bahsettiğim milli ekonomi düzenine, sığınmacı düzenine, vatandaşlık satılması düzenine MHP'li vatandaşlarımız... Bu seçimde kafalarını ellerinin arasına alıp düşünmezlerse, vicdanının ve ahlakının ve inanmış olduğu değerlere göre hesap yapmazsa hayat boyu kendilerini yargılarlar, hayat boyu" dedi.

İmamoğlu, pazarda "Ekonomiyi düzeltecektin" diyen vatandaşın sözlerine ilişkin olarak, "Milletiyle yüzleşen biriyim. O nineyle de organik, 'Evlatlarım sana veriyor, ben AKP'ye oy veriyorum Ama barış istiyorum' diyen de organik, bana aldatılmış şekilde 'Teröristsin' diyen adam da organik. Pazar yerinde bana 'Hani ekonomiyi düzeltecektin. Hani her şey çok güzel olacaktı?' diyor. Dedim ki 'Ablacım ben İBB Başkanı'yım. Ülkenin ekonomisini ben yönetmiyorum. Ekonomiyi yönetenlere kurlar, faizler soruluyor, 'Gözlerimin içine bak' diyor. Ne yapayım? Enflasyon, pahalılık soruluyor, 'Koyun eti yiyin, daha lezzetlidir' diyor. 'Ekonomiyi böyle yönetiyorsa hükümet, o ekonomiyi batırır' diyorum, 'Hayır hayır, sen düzeltecektin' diyor. Tamam, bu kadar seviyorsan beni, bu kadar inanıyorsan bize, o zaman hükümeti verin bakın nasıl düzeltiriz" ifadelerini kullandı.