İmamoğlu’ndan Türgev açıklaması: O eski günler bitti

İmamoğlu’ndan Türgev açıklaması: O eski günler bitti
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, istinaf mahkemesinin TÜRGEV lehine verdiği karar hakkında gerekli itirazların yapılacağını söylerken, İBB’nin kendi yurtlarını yaptığını ve vakıflara ihtiyacı olmadığını belirtti.İBB,...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, istinaf mahkemesinin TÜRGEV lehine verdiği karar hakkında gerekli itirazların yapılacağını söylerken, İBB’nin kendi yurtlarını yaptığını ve vakıflara ihtiyacı olmadığını belirtti.
İBB, 23 Ağustos 2019’da süresinin dolduğunu ileri sürerek dört ayrı taşınmazı TÜRGEV’e veren protokolü feshetmiş ve TÜRGEV’den yurt olarak faaliyet gösteren binaların verilen tefrişat malzemeleriyle iade edilmesini istemişti. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, İBB’nin TÜRGEV yurtlarına ilişkin aldığı ‘sözleşmenin feshedilmesi’ karanını iptal eden yerel mahkeme kararını hukuka uygun bulmuştu.
İBB’nin Avcılar Üniversite Mahallesi’nde açtığı iki yurt binasını ziyaret eden İmamoğlu, “İBB, geçmişte bazı vakıflara, tüm masraflarını karşılayarak yurt imkanı vererek, o vakıfların gençlerimize hizmet etmesini, -nasıl hizmet ettiğiyle ilgili benim hiçbir bilgim yok- sağlıyordu. Şimdi ise biz, İBB olarak yurtlarımızı açıyoruz ve hizmet ediyoruz. İşte o bahsettiğiniz isimde olan vakıflara veya derneklere böyle imkan sağlanıyordu. Artık böyle bir kapısı yok İBB’nin. İBB’nin kendi yurtları var. Açmaya devam edecek.”