İmamoğlu’nu tehdit eden sanığa tahliye

İmamoğlu’nu tehdit eden sanığa tahliye
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nu elektronik postalarla ‘kanını akıtıp içirmek’le tehdit eden Tuna Görgünoğlu’nun tahliyesine karar verildi. Duruşma, dosyanın karar için incelemeye alınmasına...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nu elektronik postalarla ‘kanını akıtıp içirmek’le tehdit eden Tuna Görgünoğlu’nun tahliyesine karar verildi. Duruşma, dosyanın karar için incelemeye alınmasına hükmedilerek ertelendi.
Tutuklu sanık İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Silivri 1 Nolu Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) katıldı. İmamoğlu duruşmaya katılmazken, avukatı Sercan Polat hazır bulundu. Söz konusu mail adresini 15 yıldır, Twitter hesabını da bir yıldır kullandığını belirten sanık, “İddianamedeki sözleri bizzat ben kendim yazdım. Bu sözleri Ekrem İmamoğlu’nun FETÖ’cü olduğunu düşündüğüm için yazmıştım. Böyle olduğunu da hala düşünüyorum” diye konuştu. Sözlerin meşru müdafaa kapsamında kaldığını söyleyen Görgünoğlu beraatini istedi.
Polat ise sanığın üst hadden cezalandırılmasını istedi ve “Soruşturma aşamasında başkalarıyla irtibatlı olup olmadığı hususu araştırılmamıştır. Bu araştırma yapılırsa suç niteliğinin değişme ihtimali vardır” ifadelerini kullandı. Dosyanın karar verilmek üzere incelemeye alınmasına hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi.