IMF GEÇEN AYA GÖRE DAHA KÖTÜMSER

IMF GEÇEN AYA GÖRE DAHA KÖTÜMSER
Uluslararası Para Fonu IMF, dünya ekonomisine ilişkin beklentilerin, geçen aya göre kötümserleştiğini duyurdu. IMF Ekonomisti Tryggvi Gudmundsson "Şu anda çok fazla zorluk söz konusu ve zayıflayan ekonomik göstergeler ileride daha...

Uluslararası Para Fonu IMF, dünya ekonomisine ilişkin beklentilerin, geçen aya göre kötümserleştiğini duyurdu. IMF Ekonomisti Tryggvi Gudmundsson "Şu anda çok fazla zorluk söz konusu ve zayıflayan ekonomik göstergeler ileride daha fazla zorluğa işaret ediyor" dedi.

IMF'nin araştırma bölümünde ekonomist olan Tryggvi Gudmundsson yayınladığı bir blog yazısında “20 ekonomi bölgesinin takip edildiği satın alma yöneticisi endekslerinde son aylarda istikrarlı bir kötüleşme olması, görünümün Ekim ayı Dünya Ekonomik Görünümü (WEO) raporunda belirtilenden daha karamsar olduğunu teyit ediyor. Şu anda çok fazla zorluk söz konusu ve zayıflayan ekonomik göstergeler ileride daha fazla zorluğa işaret ediyor” ifadelerini kullandı.

IMF, gelecek yıl için küresel büyüme tahminini Temmuz'da 2,9 olarak, Ocak’ta ise yüzde 3,8 olarak öngörülen seviyeden yüzde 2,7'ye seviyesine düşürdü ve büyümenin yüzde 2'nin altına düşme olasılığını yüzde 25 olarak gördüğünü ekledi.