IMF’den rezerv uyarısı

IMF’den rezerv uyarısı
Uluslararası Para Fonu (IMF), “Fi¬nansal koşullar hafifledi ancak iflas teh¬didi büyük” başlığıyla güncellediği ‘Küresel Finansal İstikrar Raporu’nda bazı gelişmekte olan ülkeler ve sınır piyasaların yüksek dış...

Uluslararası Para Fonu (IMF), “Fi¬nansal koşullar hafifledi ancak iflas teh¬didi büyük” başlığıyla güncellediği ‘Küresel Finansal İstikrar Raporu’nda bazı gelişmekte olan ülkeler ve sınır piyasaların yüksek dış finansman ihtiyaçları ile karşı karşıya kaldıklarına dikkat çekti. IMF, mevcut ortamda daha fazla borcun yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç olan ülkelerin yüksek maliyetle borçlanabilecekleri için daha büyük risk aldık¬larına vurgu yaptı.
Yeniden yapılandırma gereksinimi olan bazı ülkelerin ayrıca düşük rezerv yeterliliğine de sahip oldukları belirtildi. Rezerv yeterlilik sınırının altına düşen ülkeler arasında Mısır, Şili ve Güney Afrika’nın dışında Türkiye yer aldı. Cari denge ve bir yıl içinde vadesi gelecek borçların toplamında oluşan dış finansman gereksinimle¬rinin GSYH’ye oranında ise Türkiye, Polonya ve Malezya en kırılgan ülkeler arasında gösterildi.