İMZA YETKİSİ LİDERLERDE

İMZA YETKİSİ LİDERLERDE
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, "şu andan itibaren cumhurbaşkanı ismini konuşmanın vaktinin geldiğini" söyledi.Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçler içerisinde...

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, "şu andan itibaren cumhurbaşkanı ismini konuşmanın vaktinin geldiğini" söyledi.

Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçler içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar" dedi.

Davutoğlu toplantıyla ilgili "10 saate yakın birlikteydik. Karşılıklı çok samimi diyaloglar oldu. Neler yansıdı dışarıya bilemiyorum. Önemli olan burada açık yürekli konuşabilmek. Ne yaptık bir yıl içinde onun muhasebesini yaptık başlangıçta. Herkes zihnindeki her şeyi masaya koydu" dedi.

Davutoğlu "Altı liderden birisi cumhurbaşkanı adayı olursa beş lider başkan yardımcısı olacak mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Bu konuyu netleştirdik. Kurumsal olarak cumhurbaşkanı ve yardımcılarının bir ortak süreç ile cumhurbaşkanı ve yardımcılarının ağırlıklı olduğu bir yapı olacak. Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçler içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. İster içeriden ister dışarıdan olsun genel başkanlar imza yetkisine sahip olacak. Bu büyük bir teminattır."