İnan Kıraç’ın avukatı işlemler hukuki

İnan Kıraç’ın avukatı işlemler hukuki
İnan Kıraç’ın avukatı Levent Göktaş, Sedat Peker’in ortaya attığı “Sezgin Baran Korkmaz, Soylu’nun devreye girmesiyle Kıraç’ın 45 milyon dolar borcunu sildi” iddialarını yalanladı. Göktaş, işlemlerin tümünün...

İnan Kıraç’ın avukatı Levent Göktaş, Sedat Peker’in ortaya attığı “Sezgin Baran Korkmaz, Soylu’nun devreye girmesiyle Kıraç’ın 45 milyon dolar borcunu sildi” iddialarını yalanladı. Göktaş, işlemlerin tümünün hukuki olduğunu, hem kendilerinin hem de Sezgin Baran Korkmaz’ın alacakları için icra işlemi başlattığını ve bu sürecin karşılıklı görüşerek “sulh” ile sonuçlandığını söyledi. Sezgin Baran Korkmaz hisselerin bir bölümünü İnan Kıraç’ın avukatı Levent Göktaş’a devretmişti.
Göktaş, Gazete Pencere’nin “Neden hisseleri İnan Kıraç almadı da siz aldınız?” sorusuna “Ben emaneten aldım. En kısa sürede sahibine devredeceğim” yanıtını verdi. Gerekçeyle ilgili detaya girmedi. Göktaş, Sezgin Baran Korkmaz ile sulh sağlandığını söylediği konuşmanın dijital ortamda yapıldığını da kaydetti. Göktaş, “Ben, Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatı ve Sezgin Baran Korkmaz konuştuk. Sezgin Baran Korkmaz son derece yapıcıydı. Sorunu kendi aramızda çözdük” dedi. Göktaş, Sezgin Baran Korkmaz’a hangi alacak üstüne icra işlemi başlattıklarına ilişkin soruya da “İnan Kıraç’ın elinde senetler vardı” yanıtını vermekle yetindi.

NE OLMUŞTU?

SBK Holding Karsan ve Kıraça Holding’teki dolaylı paylarını İnan Kıraç hesabına avukat Levent Göktaş’a devretmişti. Silcolux şirketi vasıtasıyla Kıraça Holding’de yüzde 45’lik, Kıraça Holding vasıtasıyla da Karsan’da yüzde 28,56’lık paya sahip olan SBK Holding’in payları, Avukat Mustafa Levent Göktaş’a devroldu.