İnancın Zaferi

Futbol sadece futbol değildir.Gelişeceksin, alternatifli kadron olacak. Buna kadro mühendisliği diyorlar..

Sağlıkla ilgili tedbirler var. Dünya iki yıldır pandemiyi konuşuyor. Hijyen, mesafe, maskenin sürekli altı çiziliyor. Yazılıyor, söyleniyor. Üst düzey bir takımda 7 pozitif oyuncunun çıktığı kaç takım var? Hele hızlandırılmış lig göz önüne alınırsa ellerin, maskenin, mesafenin iki katına çıkarılacağını bilmek için uzman olmaya gerek yok. Korunmalı alan daraltılmalı. Eve değil, tesise kapanmalı. Trabzon sokaklarının dolup taştığı, vaka sayısının ilk sırada yer aldığı bir ilde, aileler arası komşuluk ilişkilerinin kan bağı ile sıklaştığı “biz sokakta değil, evde buluşuyoruz” mantığının hakim olduğu bu şehirde yerli oyuncuların taşıyıcı olması çok normal. Yerli oyuncuları ailelerinin ne kadar koruduğunu da bu sayede görmüş olduk! Yazık..
Pozitif 7 oyuncuya, sakat ve cezalıların eklenmesi teknik direktör Abdullah Avcı’nın elini kolunu bağladı. Trabzonspor’un kalesini daha önce rüyasında bile görmeyen Kağan’ın sabah uyandığında kendini kalede bulması tarihi bir fırsattır. Bu tür müsabakalar kahramanlar yaratır. Tarih yazarsınız kulüp mağazalarında adınıza forma yazılır. Dün gece Trabzonspor tam da bunu yaptı. Bordo mavili takım aynı zamanda takım olma dersi verdi. Başakşehir‘ in yerinde kimse olmak istemez. Ezik futbol ve hüsran..
İlk yarıda eksik Trabzonspor ile kötü Başakşehir arasındaki mücadeleden ortaya çok kötü bir futbol çıktı. Pozisyonu, futbol estetiğini geçtik, iki kaleye tek bir şut atılmayan bir ilk yarı izledik..
İkinci yarı benzer tempoda oynandı. Ta ki Yusuf Sarı oyuna girene kadar. Avcı, Yusuf’u sahaya sürerek adeta oyunun kaderini değiştirdi. Bir kontratakta Yusuf Sarı topu taşıdı, rakip savunmayı peşine taktı ve pas vermesini bekleyen Mert’i yanılttı.
Trabzonspor için çok önemli eksikleri olan bir maçta böyle bir galibiyet inanılmaz bir moral motivasyon kaynağı oldu hem de zorlu Fenerbahçe maçı öncesi.
Bir kaç cümlede Aykut Kocaman’lı Başakşehir için yazmak lazım. Bulunduğunuz yerde olmanız bile büyük şans. Kaleci neredeyse zatürre oldu. Hiç olmazsa bir kaç şut ile kaleci Kağan’ı ısıtsaydınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi