İnce aday oldu

İnce aday oldu
14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyen adayların, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvuru süresi dün sona erdi. Bu kapsamda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu...

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyen adayların, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvuru süresi dün sona erdi. Bu kapsamda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal ve Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun ile “bağımsız aday” olarak Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Halil Murat Ünver adaylık başvurusunda bulundu. Seçimler için iddialı konuşan İnce, Perinçek ve Oğan, ikinci turda kazanacaklarını savundu.

YSK’ya ilk başvuruyu Perinçek yaptı. “Zorluklardan korkmuyoruz” diyen Perinçek seçimi ikinci turda kazanacağını söyledi. Oğan da “Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler olarak biz, ‘Bu yarışta varız’ dedik. İkinci turda seçimleri alacağımızı düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.

İNCE’DEN YÜZDE 60 İDDİASI
YSK çıkışında konuşan İnce ise Türkiye’de bir “trol ordusu”nun bulunduğunu, kendilerine iftira attıklarını, küçük düşürmeye çalıştıklarını savundu. Seçimi kazanacaklarını söyleyen İnce, “Biz kampanyayı yüzde 30’un üzerinde oyla tamamlayacağız. Seçim ikinci tura kalacak, yüzde 60’ın üzerinde oyla cumhurbaşkanı seçileceğim” diye konuştu.

SEÇMEN LİSTELERİ ASKIDA
Bu arada YSK’nın kararları doğrultusunda 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanacak seçmen listeleri, dün ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarıldı. Muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri 2 Nisan’da askıdan indirilecek ve itiraz süreci sona erecek.