İndirimden ses yok

İndirimden ses yok
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik dağıtım şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle toplantı yaptı. Toplantıda bakan ve patronlar elektrik kesintisi sürprizi yaşadı. Heyet başka bir salona geçmek zorunda...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik dağıtım şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle toplantı yaptı. Toplantıda bakan ve patronlar elektrik kesintisi sürprizi yaşadı. Heyet başka bir salona geçmek zorunda kaldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 21 elektrik dağıtım şirketinin üst düzey yöneticileri ile toplantı sonrasında “Her bir şirketimize ayrı ayrı uyarılarımızı yaptık ve yapılması gerekenleri detaylarıyla paylaştık. Güçlü ve zayıf olduğumuz noktaları, fırsatları ve tehditleri birlikte değerlendirdik. Bu süreçte enerji sektöründen de sürece katkı sağlamalarını bekliyoruz” dedi.

2 saati aşan toplantıda, yangın, sel, deprem ve yoğun kış koşulları gibi muhtemel afet durumlarında şirketlerin planları ve yol haritaları ele alındı, son yıllarda yapılan altyapı yatırımları konuşuldu.

Fahiş faturalara gösterdikleri tepki nedeniyle muhalefeti hedef alan Bakan Dönmez, “Hiçbir ahlaki ve insani değerden nasibini almayan bu tarz bir siyasetin, önüne ne gelirse sürüklediğine, halkı kışkırtmaya yönelik attığı adımların sonuncusuna dün şahit olduk” dedi. Dönmez, “Halktan ve tüm paydaşlardan gelen önerilere göre de çalışmaya devam edeceğiz. İftira ve yalanların başrolde olduğu kirli bir siyaset yürütülüyor Türkiye’de" diyerek muhalefeti suçlayan açıklamalar yaptı.

Isparta’nın 60 saate yakın elektriksiz kalması, bir kişinin evinde donarak ölmesi daha tazeliğini korurken Bakan Dönmez, yaşanan afetler için bakanlık bünyesinde Kriz Yönetim Merkezi kurduklarını, son zamanlarda sel, yangın, deprem gibi pek çok afetle karşı karşıya kaldıklarını anlattı, artık hızla afet bölgelerine müdahale ettiklerini savundu.

“Elektrik üretim, iletim ve dağıtım alanlarına son 20 yılda 100 milyar dolarlık yatırım yaptık. Bu sayede son 20 yılda elektrikteki toplam kurulu gücümüzü yaklaşık 3,5 kat artırarak 100 bin megavat seviyesine ulaştık” bilgisini paylaşan Enerji Bakanı, Isparta’da yaşananların gerekçesine ya da fahiş fiyatlı faturalara açıklık getirmedi. İndirim sözü dün itibarıyla havada kalırken, açıklamadan “Elektrik şirketlerinden katkı bekliyoruz” ifadesi belleklere yerleşti.