İnfaz Paketi sonrası Alo 183’e 2506 başvuru

İnfaz Paketi sonrası Alo 183’e 2506 başvuru
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın erkek şiddetine ilişkin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle Meslis’e verdiği soru önergesi sunduğu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın erkek şiddetine ilişkin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle Meslis’e verdiği soru önergesi sunduğu soru önergesi yanıtlandı.
12 SORUDAN 1’İ YANITLANDI
Karaca’nın 12 sorusundan 11’i yanıtsız bırakan Bakanlık sadece Alo 183 hattıyla ilgili soruya yanıt vermekle yetinirken, tedbir alınmadan salıverilen failler hakkında bilgilendirme yükümlülüğünün zamanında yerine getirilip getirilmediği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın diğer Bakanlık ve kamu kurumlarıyla koordinasyonda sıkıntı yaşadığı yönündeki soru da cevapsız kaldı.
ALO 183 ULAŞAMIYORLAR
Alo 183’e salgın dönemindeki yoğunluk nedeniyle şiddet mağduru kadınlar tarafından ulaşmakta dahi zorlu yaşandığına ve bu hattın yetersiz kaldığına dikkat çeken Karaca şöyle dedi:
“İnfaz Yasası onaylanmasından sonra geçen 20 günlük sürede Alo 183 hattına 2506 başvuru gelmiş, bu başvuruların illere göre dağılımını sormuştuk ancak sadece ilk 5 ilin sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Gaziantep olduğu bilgisi paylaşılmış. İçişleri, Adalet ve ilgili bakanlıklarla şiddetin yaşandığı acil durum sonrası sürecin ne şekilde işlediğinin koordinasyonla takibi gerekiyor. Kadınlar evine dön diye şiddet yuvalarına geri mi gönderildi, sığınma evleri koşulları kötü idare et mi dendi, faillerin yarattığı şiddet döngüsü artarak devam mı etti, başvurular sonrası kadınlar güvence altına mı alındı? Kamuoyu salgının faturasının kadınlara ödetilmemesi için somut adımlar bekliyor.”