İngiliz Başbakanı: İsrail’in büyük destekçisi ve siyonistim

İngiliz Başbakanı: İsrail’in büyük destekçisi ve siyonistim
İngiltere Başbakanı Liz Truss, önceki gün katıldığı bir parti etkinliğinde, “Büyük bir siyonistim, İsrail’in büyük bir destekçisiyim” dedi.Truss, iktidardaki Muhafazakar Parti’nin Birmingham şehrinde düzenlenen parti...

İngiltere Başbakanı Liz Truss, önceki gün katıldığı bir parti etkinliğinde, “Büyük bir siyonistim, İsrail’in büyük bir destekçisiyim” dedi.

Truss, iktidardaki Muhafazakar Parti’nin Birmingham şehrinde düzenlenen parti konferansı kapsamında İsrail’in Muhafazakar Dostları (CFI) adlı grubun etkinliğinde bir konuşma yaptı.

İngiltere’nin başbakanı olarak ilk kez CFI’nın programına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Truss, “Bildiğiniz üzere ben, büyük bir siyonistim, İsrail’in büyük bir destekçisiyim ve İngiltere-İsrail arasındaki ilişkiyi güçlendirebileceğimizi biliyorum” ifadesini kullandı.

CFI’nın etkinliğine, Dışişleri Bakanı James Cleverly ile Hükümetlerarası İlişkiler Bakanı ve Eşitlik Bakanı Nadhim Zahavi’nin yanı sıra Muhafazakar Parti’den birçok isim katıldı.

İsrail Başbakanı Yair Lapid, 22 Eylül’de yaptığı açıklamada, Truss’ın, ülkesinin Tel Aviv’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımaya “olumlu baktığını” belirtmişti.