İngiltere Omicron varyantından ilk ölümü resmen açıkladı

İngiltere Omicron varyantından ilk ölümü resmen açıkladı
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere’de Omicron varyantı nedeniyle ilk can kaybının yaşandığını açıkladı.Ülkede salgının başındaki ilk önlemlerden olan evden çalışma uygulamasına, Omicron varyantı nedeniyle...

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere’de Omicron varyantı nedeniyle ilk can kaybının yaşandığını açıkladı.

Ülkede salgının başındaki ilk önlemlerden olan evden çalışma uygulamasına, Omicron varyantı nedeniyle yeniden geçildi. Omicron vaka sayısının 3 bini bulduğu ülkede, hükümet önlemlerde de “Plan B”ye geçti. Buna göre, marketler ve toplu ulaşım araçlarının ardından tiyatro ve sinema salonları gibi çoğu kapalı mekanda maske takmak zorunlu hale geldi.

İlk kez aşı pasaportu uygulamasına da geçilen ülkede, çok sayıda kişinin toplandığı gece kulüpleri gibi mekanlara girerken en az 2 doz aşı olunduğu veya negatif test sonucu gösteren belge sorulacak. Kural, 500’den fazla kişinin bulunduğu kapalı mekanlar, 4 binden fazla kişinin bulunduğu açık alanlar ve 10 binden fazla kişinin bulunduğu herhangi bir mekan için uygulanacak.

JOHNSON: 2 DOZ YETERLİ DEĞİL

Boris Johnson yaptığı açıklamada “Bir Omicron dalgası ile karşı karşıyayız” dedi ve çift dozun yeterli olmadığını ifade etti: “Omicron dalgası geliyor ve korkarım iki doz aşı açıkça yeterli değil. Bu nedenle İngiltere’de 18 yaş ve üzeri uygun olan herkesin yeni yıldan önce 3. doz alma imkanı sağlayacağız.”