İngiltere yeni başbakanını arıyor

İngiltere yeni başbakanını arıyor
İngiltere’de Başbakan Boris Johnson’ın Muhafazakar Parti liderliğinden istifa etmesi sonrası, partide liderlik yarışı sürüyor. Adaylar, erken seçime gitmeyeceklerini ilan ettiler. Bu durumda parti liderliğini elde eden, başbakanlık...

İngiltere’de Başbakan Boris Johnson’ın Muhafazakar Parti liderliğinden istifa etmesi sonrası, partide liderlik yarışı sürüyor. Adaylar, erken seçime gitmeyeceklerini ilan ettiler. Bu durumda parti liderliğini elde eden, başbakanlık koltuğuna oturacak.

Dün partinin meclis grubunda yapılan üçüncü oylamayı Rishi Sunak 115 oyla yine ön sırada tamamladı. En az oyu alan Tom Tugendhat elendi. Böylece liderlik yarışında aday sayısı dörde indi. Yarış, Rishi Sunak, Penny Mordaunt, Liz Truss ve Kemi Badenach arasında sürecek.

Bugün ve yarın yapılacak dördüncü ve beşinci oylamanın ardından geriye kalan son iki adaydan parti liderini ve başbakanı belirleyecek son oylama için 160 bin
Muhafazakar Parti üyesi oy kullanacak. Seçimin galibi 5 Eylül’de açıklanacak.

Bugün Sky News televizyonunda yayımlanacağı duyurulan adaylar arasındaki üçüncü tartışma programı ise eski Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Dışişleri Bakanı Liz Truss’ın katılmayacaklarını söylemesinin ardından iptal edildi.