İngiltere’de işsizlik sigortası başvurularında sert yükseliş

İngiltere’de işsizlik sigortası başvurularında sert yükseliş
İngiltere’de işsizlik sigortası başvuruları koronavirüs salgını döneminde çok sert yükseldi. Mayıs ayında işsizlik sigortası başvuruları yarım milyondan daha fazla artarak neredeyse 3 milyona dayandı. Uluslararası İstatistik...

İngiltere’de işsizlik sigortası başvuruları koronavirüs salgını döneminde çok sert yükseldi. Mayıs ayında işsizlik sigortası başvuruları yarım milyondan daha fazla artarak neredeyse 3 milyona dayandı. Uluslararası İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, salgın süresince İngiltere’de işsizlik maaşı başvurularında 529 bin artış yaşandı.


Hükümetin attığı adımlara rağmen sadece Nisan ayında istihdam son altı yılın en sert gerilemesini yaşayarak, 429 bin geriledi. Ayrıca ücret artışı 2014 yılından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

612 bin yeni işsiz

Öte yandan Mayıs ayına ilişkin öncü verilere göre İngiltere’de 612 bin kişinin işini kaybettiğini gösteriyor. İngiliz İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, ülkede işsizlik nisan ayında yüzde 3,9 ile bir önceki aydaki seviyesini korudu, yüzde 4,7 olan beklentinin altında kaldı.