İngiltere’de sığınmacılar yasa dışı alıkonuldu

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 22, 2022 / 12:16

İngiltere’de yüzlerce göçmen, BBC’nin elde ettiği İçişleri Bakanlığı e-postalarına göre, göçmen geri gönderme merkezlerinde yasadışı bir şekilde alıkonuldu. Bir e-postada Dover yakınlarındaki Manston kasabasında kurulan bir merkezde haddinden fazla insanın tutulduğu belirtildi. Söz konusu e-postada gözaltıların “artık yasal olmadığı” vurgulanırken, “İnsanları olabilen en kısa sürede otellere yerleştirmemiz gerekiyor” ifadelerine yer verildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, örneğine rastlanmamış şekilde artan göçmen teknelerinin, iltica sistemi üzerinde “çok büyük bir baskı” uyguladığı kaydedildi.

Bakanlık, “İnsanların olabildiğince hızlı bir biçimde otellere ya da diğer konaklama yerlerine götürülmesine çalışıldığını ” ifade etti.

Manston merkezi, küçük botlarla İngiltere’ye gelen göçmenlerin işlemlerinin hızlıca yapılabilmesi amacıyla inşa edildi. Ancak merkezi denetleyen müfettişler, sığınmacıların burada kötü koşullar altında uzun süreler tutulduğuna dair endişelerini dile getirdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top