İngiltere’de yaklaşık 200 mülteci çocuk kayboldu

İngiltere’de yaklaşık 200 mülteci çocuk kayboldu
İçişleri Bakanlığı yetkilisi Simon Murray, Lordlar Kamarası’nda yaptığı açıklamada, sığınma talebinde bulunan yaklaşık 200 çocuğun kaybolduğunu kaydetti. Murray, «Kaybolan çocukların çoğu takip edildi ve bulundu»...

İçişleri Bakanlığı yetkilisi Simon Murray, Lordlar Kamarası’nda yaptığı açıklamada, sığınma talebinde bulunan yaklaşık 200 çocuğun kaybolduğunu kaydetti. Murray, «Kaybolan çocukların çoğu takip edildi ve bulundu» dedi. Söz konusu çocuklar arasında bir kız çocuk ve 16 yaş altı en az 13 kişinin olduğu belirtildi.

Söz konusu açıklama, Observer gazetesinin gündeme taşıdığı, Brighton’da yer alan pansiyonun önünden bazı çocukların kaçırıldığı ve zorla arabalara bindirildiği iddialarının ardında geldi. Temmuz 2021’den beri derlenen verileri açıklayan Murray, 200 çocuğun yüzde 88’inin Arnavut olduğunu söyledi.

Konaklama yerlerinde kaybolan çocuklara ilişkin bazı sivil toplum kuruluşlarının (STK) hükümete yardım teklifinde bulunduğu ancak hükümetin söz konusu teklifleri reddettiği bildirildi. Çocuk kaçakçılığına karşı çalışmalar yürüten Love146 isimli STK’nin başkanı Philip Ishola, “İçişleri Bakanlığı defalarca çocukların kaybolduğu, potansiyel olarak insan ticaretine tabi tutulacağı ve sömürüleceği konusunda uyarıldı ancak bu endişeler göz ardı edildi” dedi.