İngiltere’den küresel NATO önerisi

İngiltere’den küresel NATO önerisi
İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Londra’daki Mansion House’daki etkinlikte yaptığı konuşmada, “Küresel NATO” önerisini gündeme getirdi.Truss, “Çin’in G7 ile ticarete ihtiyacı var. Küresel ekonominin yaklaşık...

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Londra’daki Mansion House’daki etkinlikte yaptığı konuşmada, “Küresel NATO” önerisini gündeme getirdi.

Truss, “Çin’in G7 ile ticarete ihtiyacı var. Küresel ekonominin yaklaşık yarısını temsil ediyoruz. Uluslararası kurallar ihlal edildiğinde ne tür seçimler yapmaya hazır olduğumuzu Rusya’ya gösterdik” dedi. Truss, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları karşısında eylemsizliğin “en büyük provokasyon” olduğunu savundu.

“Avrupa’nın savunmasına odaklanan NATO, Pasifik’in korunması ve Tayvan gibi demokrasilerin kendilerini savunabilmesini de sağlamalı” diyen İngiltere Dışişleri Bakanı, Japonya ve Avustralya gibi müttefiklerle daha yoğun işbirliği sağlanması gerektiğini savundu. Truss, “Küresel bir NATO’ya ihtiyacımız var” dedi.

Truss, G7 formatının “ekonomik bir NATO” olması gerektiğini de savunarak “G7, refahımızı savunan ekonomik bir NATO gibi hareket etmelidir. Bir ortağın ekonomisi saldırgan bir rejim tarafından hedefleniyorsa, onları desteklemek için hareket etmeliyiz” ifadesini kullandı.