İnsan Hakları İzleme Örgütü: Rusya Irpin’de savaş hukukunu ihlal etmiş olabilir

İnsan Hakları İzleme Örgütü: Rusya Irpin’de savaş hukukunu ihlal etmiş olabilir
İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) tarafından yayımlanan yeni bir analiz, Rus kuvvetlerinin Pazar günü düzenlediği Irpin saldırısı sırasında savaş hukukunu ihlal ettiğini öne sürüyor. Buna göre yüzlerce sivilin Rus ordusunun...

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) tarafından yayımlanan yeni bir analiz, Rus kuvvetlerinin Pazar günü düzenlediği Irpin saldırısı sırasında savaş hukukunu ihlal ettiğini öne sürüyor. Buna göre yüzlerce sivilin Rus ordusunun Ukrayna’nın kuzeyindeki ilerleyişinden Kiev’e kaçmak için kullandığı yol üzerindeki bir kavşak, Rus kuvvetleri tarafından saatlerce bombalandı.

Rapor, 6 Mart’ta Ukrayna’nın batısındaki Irpin kasabasında gerçekleşen saldırılarla ilgili, “Ukrayna hükümetine göre en az 8 sivilin öldürüldüğü saldırıların tekrarlanan doğası, Rus kuvvetlerinin uluslararası insani hukuk uyarınca sivillere zarar vermeme ya da orantısız güç kullanmama yükümlülüklerini ihlal ettiğini ve sivillerin ölümünü önlemek için mümkün olan tüm önlemleri almadığını gösteriyor” diyor.