İnsana, hayvana yeryüzüne özgürlük…

İnsana, hayvana yeryüzüne özgürlük…
Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait barınakta köpekleri katlettiği ortaya çıkan Murat B. ve Sefa Ç. isimli kişilerin emniyetteki ifadeleri ortaya çıktı. Zanlılardan saldırıyı “kendimizi koruduk” sözleriyle savundu.Zanlı...

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait barınakta köpekleri katlettiği ortaya çıkan Murat B. ve Sefa Ç. isimli kişilerin emniyetteki ifadeleri ortaya çıktı. Zanlılardan saldırıyı “kendimizi koruduk” sözleriyle savundu.

Zanlı Murat B. ifadesinde şunları söyledi:

"Ben sağlık teknisyeni olarak çalışıyorum. Olay günü barınaktaki hayvanlara parazit aşı ve ilaçlama uygulaması yapıyorduk. S.Ç. içerden getirilen köpeği tutmaya çalışıyordu. Fakat köpeği tutamadı. İlk olarak köpek bana saldırdı. Ben de kendimi korumak için köpeğe kürekle 1 kez vurdum. Sefa Ç. köpeği kontrol altına alsa da o panik ile 2 kez daha köpeğin kafasına kürekle vurdu. Köpek şoka girdi. Daha sonra tıbbi müdahalesini yapıp kafesine gönderdim. Son durumundan haberim yok. Benim bu olayla ilgili 3 günlük sağlık raporum bulunuyor."

KÖPEK BAYGINLIK GEÇİRDİ

Diğer zanlı Sefa Ç. ise verdiği ifadesinde olayın yaşandığı bakımevinde 2 aydır çalıştığını belirterek "Köpekleri parazit ilaçlaması için ara koridora çıkardık. O sırada saldırgan bir köpek vardı. Ben onu yakalama aparatı ile tutuyordum. Köpek bir anda Murat B.'ye saldırdı. O da kendini korumak için köpeğe vurdu. Köpek baygınlık geçirdi. Daha sonra köpeğe gerekli tedavisini yapıp kafesine koyduk" dedi.

KATLİAMI KABUL ETMİYORUZ

Hayvanseverler Beşiktaş'ta hayvan cinayetlerini protesto etti. Açıklamada, "Katliamı kabul etmiyoruz, her canlı yaşam hakkı kutsaldır, bunun için çalışacağız" denildi.

Beşiktaş'taki protestoya çok sayıda insan hayvanlarıyla birlikte katıldı.

ÜZÜNTÜYLE TAKİP ETTİK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenlerine katılmak üzere Konya'ya geldi.

Burada Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı barınaktaki köpek katliamına değinen Erdoğan, “Hayvanlara zulmetme hakkına kim, nerede olursa olsun sahip değildir. Hayvanların korunmasıyla ilgili en ileri yasal düzenlemeleri hayata geçirmiş yönetim olarak aksi davranışa rıza gösteremeyiz” dedi.

Erdoğan olayla ilgili şu sözleri sarf etti:

“Belediyemizin hayvan barınağında, orada görevli iki vicdansızın sebep olduğu görüntüleri ne yazık ki biz de üzüntüyle takip ettik. Haklarında hemen adli ve idari takibat başlatılan sorumlular tutuklanmış, bir daha benzeri görüntülerin yaşanmaması için gereken tedbirler alınmıştır”