İnsana takılan domuz kalbi çalışıyor

İnsana takılan domuz kalbi çalışıyor
ABD’de doktorların son bir çaba ile hayatta kalma mücadelesi veren bir hastaya naklettiği domuz kalbi çalıştı ve ameliyattan üç gün sonra hastanın durumunun iyi olduğu açıklandı.Euronews’in haberine göre, Maryland Üniversitesi...

ABD’de doktorların son bir çaba ile hayatta kalma mücadelesi veren bir hastaya naklettiği domuz kalbi çalıştı ve ameliyattan üç gün sonra hastanın durumunun iyi olduğu açıklandı.

Euronews’in haberine göre, Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi doktorları, yapılan bu ameliyat ile genetiği değiştirilmiş hayvandan alınan bir kalbin, insan vücudunda hemen reddedilmediğinin görüldüğünü söylüyor.

57 yaşındaki David Bennett, yakın gözlem altında tutuluyor. Bennett’in kalbinin tam olarak nasıl çalışacağını görmek için önümüzdeki günler kritik olacak. Maryland Üniversitesi bilimsel araştırmalar direktörü Muhammed Mohiuddin, “Bu işe yararsa bekleyen hastalar için sonsuz bir tedarik imkanı ortaya çıkacak” dedi.

Bu tür nakil girişimleri daha önce genelde hastaların vücutları hayvan organını hemen reddettiği için başarısız oldu. Bu sefer Maryland Üniversitesi cerrahları, hücrelerinde, organın hemen reddedilmesine neden olan bir şekeri çıkararak genetiği değiştirilmiş bir domuz kalbi kullandı.