‘İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ’ DİYEMEDİLER

‘İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ’ DİYEMEDİLER
Ankara’da “İnsanca yaşamak istiyoruz” talebiyle basın açıklaması yapmak isteyen Halkevleri üyelerine müdahale eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Ziya Gökalp Caddesi üzerinde bulunan İş Bankası önünde bir...

Ankara’da “İnsanca yaşamak istiyoruz” talebiyle basın açıklaması yapmak isteyen Halkevleri üyelerine müdahale eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Ziya Gökalp Caddesi üzerinde bulunan İş Bankası önünde bir araya gelen Halkevleri üyeleri, “Güvenceli çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz” pankartı açarak yolu trafiğe kapattı.


Daha sonra Sakarya Caddesi’ne yürüyen grubun önü, polislerce kesildi. Yürümek isteyen gruba müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı.


Gazetecilerin de görüntü almasını engelleyen polisler, buna gerekçe olarak korona virüsü salgını önlemlerini gösterdi. Polisin müdahalesinin ardından Selanik Caddesi’ne doğru dağılan bir grup basın açıklamasını yolda yapmak istedi. Yüksel Caddesi’nde grubun önünü kesip ikinci kez müdahale eden polis, eylemcileri boğazlarını sıkarak gözaltına aldı.
Polis ikinci müdahale sonrası görüntü almak isteyen gazetecileri “zor kullanmakla” tehdit ederek, “Yaklaşırsanız size ne yapacağımı biliyorum” ifadelerini kullandı.