İnsanların aklına işkence ediyorlar

İnsanların aklına işkence ediyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı’nı değerlendiren DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, “ Dinlediğimizde her şey çok güzel, uçuyoruz ama iktidarda olan...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı’nı değerlendiren DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, “ Dinlediğimizde her şey çok güzel, uçuyoruz ama iktidarda olan ben değilim ki sensin. Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamayan, Ahmet Altan’ı 4.5 yıldır tutan, AİHM kararlarını umursamayan, yargıya talimat veren bir mekanizmanın başı olan, kendi gibi düşünmeyenleri terörist ilan eden bir iktidar… Lafla olacaksa çok güzel.” dedi.
Yeneroğlu, “2 yılın sonunda hazırlanan eylem planıyla yargıya talimat vermeyi bırakacak mısınız?, Kuvvetler ayrılığıyla alakalı en ufak bir cümle yok. İşkence ve kötü muamele alışıldık hale geldi. Bu boş cümlelerle yetinen varsa ne ala” dedi.
“Türkiye’de Cumhurbaşkanı kendini Anayasa’nın üzerinde görüyor” diyen Yeneroğlu, anasayal hakların kullanılması için kuvvetler ayrılığının kesin biçimde uygulanması gerektiğini vurguladı. Yeneroğlu, bu haliyle açıklanan planı ciddiye almaya gerek olmadığını söyleyerek, “ Böyle bir ülkede hukukun üstünlüğünden bahsetmek işkence gibi bir durum. Kendimize bu kadar işkence etmeyelim artık. Zaten iktidar yeterince zihin dünyamızı tokatlıyor. Gerçekten insanların aklıyla dalga geçiyor, aklına işkence ediyor” dedi.