‘İnsanlık, karantinada Oblomov’u anladı’

‘İnsanlık, karantinada  Oblomov’u anladı’
Genç yazar Mehmet Serkan Genç’in ilk kitabı “Olmadı Taşraya Kaçarız” İkinci Adam Yayınları’ndan çıktı. Kitabın tanıtım bülteninde, “Olmadı Taşraya Kaçarız deyişi, modern topluma entegre olmaya çalışan bireylerin...

Genç yazar Mehmet Serkan Genç’in ilk kitabı “Olmadı Taşraya Kaçarız” İkinci Adam Yayınları’ndan çıktı. Kitabın tanıtım bülteninde, “Olmadı Taşraya Kaçarız deyişi, modern topluma entegre olmaya çalışan bireylerin her hafta düzenli olarak kendilerine yönelttikleri bir eleştirinin, belki de bir alternatif senaryonun parolası oluyor, sohbet masalarının temeline yerleşiyor” ifadeleri yer aldı.
‘TAŞRA AĞIRDIR’
“Taşra bir yandan da ağırdır. Gezen tavuk yumurtası yersin ama horoz da seni sabah çok erken uyandırır” diyen Genç, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Konsantre olmuş film izlersin, horoz seni yine rahatsız eder. Binlerce aracın sesi İstanbul’da insanı rahatsız etmez de o horozu boğazlamak istersin. Gelir dağılımındaki dengesizlik büyükşehrin içinde kendi taşrasını yarattı maalesef. İstanbul’da yaşayıp deniz görmeden yaşamak zorunda kalan insanlar var. Özellikle Oblomov’a değinmek isterim. Bir karakterin hiçbir şey yapmadan da klasik olması bence çok çarpıcı. Asıl sorunumuz bence bir sürü şey yapmak zorunda bırakılmak. İnsanlık, karantina sürecinde en çok Oblomov’u anladı bence”