“İnsanoğlu ne zaman azmışsa deprem gibi felaketlerle karşı karşıya kalmıştır” demişti... AKP’li başkan hakkında suç duyurusu

“İnsanoğlu ne zaman azmışsa deprem gibi felaketlerle karşı karşıya kalmıştır” demişti... AKP’li başkan hakkında suç duyurusu
Depremlerde Malatya’da yaşayan 2 kardeşini kaybeden İsmet Öner isimli vatandaş, AKP’li Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan hakkında suç duyurusunda bulundu.Seçim çalışması için ziyaret ettiği bir evde,...

Depremlerde Malatya’da yaşayan 2 kardeşini kaybeden İsmet Öner isimli vatandaş, AKP’li Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Seçim çalışması için ziyaret ettiği bir evde, Kahramanmaraş merkezli depremleri hatırlatarak “İnsanoğlu ne zaman azmışsa buna benzer felaketlerle karşı karşıya kalmıştır” diyen AKP'li Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Prof. Dr. Naci Görür’ün fay hatlarıyla ilgili açıklamalarını anımsatarak “Ben de bilimadamıyım” diyen Gürkan, “İnsanoğlu ne zaman azmışsa buna benzer felaketlerle karşı karşıya kalmıştır” ifadesini kullanmıştı. Gürkan’ın söz konusu ifadeleri vatandaşların tepkisine yol açtı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, fepremlerde Malatya’da yaşayan 2 kardeşini kaybeden İsmet Öner isimli bir vatandaş, Gürkan’ın söz konusu ifadeleriyle ilgili Lapseki Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Öner, “Kız kardeşlerim Fatma Öner (52) ve Gülen Öner (32) depremde yıkılan Hâkimbey Apartmanı’nda enkazın altında kalıp can verdi. Bina depremin altıncı saniyesinde yıkılmış. Yıkılan bina önceden ağır hasarlı belgesi almış ancak daha sonradan hafif hasarlı olarak kaydedilmiş. Büyük depremde de yıkıldı. Kardeşlerimi o binanın enkazında kaybettim. Biz acılarımızı sarmaya çalışırken belediye başkanının ifadelerini görünce tüylerimiz diken diken oldu. Videoyu defalarca izledim, bir de kendisini bilimadamı olarak niteliyor” dedi.