İnti-İllimani Historico üç konser ile Türkiye’de

İnti-İllimani Historico üç konser ile Türkiye’de
Şilili muhalif müzik grubu İnti-İllimani Historico, Türkiye’nin üç büyük ilinde konser verecek.Bu yılın tek protest yabancı müzik grubu turnesi olma özelliği taşıyan İnti-İlimani Historica turnesinde, gruba Moğollar, Yeni...

Şilili muhalif müzik grubu İnti-İllimani Historico, Türkiye’nin üç büyük ilinde konser verecek.

Bu yılın tek protest yabancı müzik grubu turnesi olma özelliği taşıyan İnti-İlimani Historica turnesinde, gruba Moğollar, Yeni Türkü, Peyk ve Ozan Çoban&Güneş Demir grupları eşlik edecek.

24 Haziran’da İstanbul Küçük Çiftlik Park’ta ve 25 Haziran’da İzmir Urla Sahne Humans Open Air Arena’da Moğollar; 26 Haziran’da Ankara’da ODTÜ Vişnelik’te ise Yeni Türkü ile birlikte sahne alacak olan grup daha sonra Avrupa Turnesine devam edecek.

Grubun tüm şarkıları And Dağları kökenli. Grup çeşitli Pan-Kavalları, çok farklı Bambu Flütler, değişik vurmalılar gibi dikkat çekici enstrümanları, müziklerinde yoğun olarak kullanıyor. Grup için yapılan basın açıklamasında özetle şunlar kaydediliyor:
“1967 yılında kurulan “İnti-İllimani Historico”, her zaman birlikte yaşadığı yoksul halkların, emekçilerin duygularını yansıtmayı hedeflemiştir. Bu yoksul insanların aşkları, acıları, düşleri ve yaşadıkları her tür insani değişimler, anlar bu grubun şarkılarının kopmaz parçası olmuştur. Bu yüzden ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada muhalif müziğin önemli bir temsilcisi olarak tanınmış ve sevilmiştir. Ülkemizde de bazı şarkıları Türkçe sözler ile yeniden derlenmiş ve çok popüler olmuştur.”