“İntikam korkusu” seyahat uyarısı getirdi

“İntikam korkusu” seyahat uyarısı getirdi
İsrail Milli Güvenlik Konseyi, İran Devrim Muhafızları’nın üst düzey komutanlarından Albay Hasan Sayad Hüdayi’nin öldürülmesi üzerine İran’ın İsrail vatandaşlarına yönelik “intikam saldırısı” düzenlemesinden...

İsrail Milli Güvenlik Konseyi, İran Devrim Muhafızları’nın üst düzey komutanlarından Albay Hasan Sayad Hüdayi’nin öldürülmesi üzerine İran’ın İsrail vatandaşlarına yönelik “intikam saldırısı” düzenlemesinden endişe ediyor. Bu endişe İsrail vatandaşlarına, “Türkiye’ye seyahatin risk taşıdığı uyarısını beraberinde getirdi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Konsey açıklamasında, “Birkaç haftadır, özellikle de Devrim Muhafızları’nın bir komutanının öldürülmesinden Tahran’ın İsrail’i sorumlu tutmasından bu yana İran’ın dünya genelinde İsraillileri hedef alacağına dair endişeler arttı” denildi.

Türkiye’ye seyahat uyarısını güncelleyen İsrail Milli Güvenlik Konseyi, İran’a komşu olan başka ülkelerin de “bugünlerde İsrail için artan bir risk oluşturduğu” uyarısında bulundu. İran Devrim Muhafızları komutanlarından Albay Hasan Sayad Hüdayi, geçtiğimiz hafta kimliği bilinmeyen motosikletli iki kişi tarafından arabası içerisinde vurularak öldürülmüştü.