İran, Erbil’i 12 balistik füze ile vurdu

İran, Erbil’i 12 balistik füze ile vurdu
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) başkenti Erbil’e dün 12 balistik füze ile vuruldu. Saldırıyı, İran Devrim Muhafızları üstlendi. Olayla ölen olmazken bir kişi hafif yaralandı.İran devlet medyasından yayınlanan...

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) başkenti Erbil’e dün 12 balistik füze ile vuruldu. Saldırıyı, İran Devrim Muhafızları üstlendi. Olayla ölen olmazken bir kişi hafif yaralandı.

İran devlet medyasından yayınlanan açıklamaya göre Devrim Muhafızları, Erbil’de İsrail’e ait hedeflerin vurulduğunu savundu.

Erbil Valisi Ümit Hoşnav ise kente düzenlenen füze saldırılarının hedefinin “İsrail üsleri” olduğu iddialarının “temelsiz” olduğunu söyledi. IKBY Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil ise “IKBY sınırları içinde İsrail istihbarat servisi Mossad’a ait üssün hedef alındığı” iddialarının asılsız olduğunu belirtti.

HEDEF HÜKÜMET KURMA ÇALIŞMALARI
Irak Cumhurbaşkanı Salih, Erbil’e düzenlenen füze saldırılarını kınayarak bu saldırıların amacının ülkede muktedir bir hükümetin kurulmasını engellemek olduğunu söyledi. Salih, “Saldırının zamanlamasının siyasi tıkanıklığın giderilmesi için başlatılan girişimlere denk gelmesi, muktedir bir hükümetin kurulmasını engellemek içindir” dedi.

BARZANİ’DEN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, “Uluslararası toplum ve Irak federal hükümetinden söz konusu saldırılar hususunda ciddi bir şekilde durmalarını talep ediyoruz” açıklamasını yaptı.

TÜRKMEN BAKAN MARUF: SALDIRI SİYASİ
IKBY Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakan ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf ise AA muhabirine gönderdiği yazılı mesajında, “Bu bir terör saldırısıdır. Yapılan bu saldırının terörden ziyade siyasi bir amacı bulunuyor” ifadelerine yer verdi.