İran polisinin bitmeyen öfkesi: Dövdüler, ezdiler, kurşunladılar

İran polisinin bitmeyen öfkesi: Dövdüler, ezdiler, kurşunladılar
İran’da 250 kişinin öldürüldüğü Mahsa Amini gösterileri sırasında çekildiği belirtilen bir görüntü, ülkede polis şiddetinin ne kadar büyüdüğünü gözler önüne serdi.İran’da cep telefonu ile çekildiği anlaşılan...

İran’da 250 kişinin öldürüldüğü Mahsa Amini gösterileri sırasında çekildiği belirtilen bir görüntü, ülkede polis şiddetinin ne kadar büyüdüğünü gözler önüne serdi.

İran’da cep telefonu ile çekildiği anlaşılan ve sosyal medyada paylaşılan bir videoda, polis bir göstericiyi yaka paça bir binanın girişine doğru sürüklüyor. Çok sayıda polis göstericiyi öldüresiye dövüyor. Ardından motorsikletli bir polis, göstericinin üzerine motorunu iki kez sürerek eziyor. Videonun sonuna doğru ise motorla gelen bir polisin yerde yatan göstericiye iki el ateş ettiği görülüyor.

Sosyal medyada görüntüyü paylaşanlar, “Bu görüntüler Mahsa Amini’nin öldürülmesinde sonra en çok tartışma yaratacak bir görüntü. İran toplumunda bu görüntünün etkisi çok büyük olacak” yorumları yaptı.

İran’da 13 Eylül’de Mahsa Amini’nin ahlak polisi tarafından örtünme kurallarını yerine getirmediği gerekçesiyle öldürülmesi sonrası başlayan gösteriler sürerken ölenlerin sayısı 250’yi aştı