İran ve Afganistan’a uçuşlar durduruldu

İran ve Afganistan’a uçuşlar durduruldu
Türkiye, Kovid-19 nedeniyle İran ve Afganistan’a uçuşları durdurdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ‘’Kovid-19 süreci kapsamında tedbir amaçlı İran ve Afganistan’a yapılan uçuşlar,...

Türkiye, Kovid-19 nedeniyle İran ve Afganistan’a uçuşları durdurdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ‘’Kovid-19 süreci kapsamında tedbir amaçlı İran ve Afganistan’a yapılan uçuşlar, ülkemiz tarafından askıya alındı’’ denildi.


Türkiye’nin uçuşları askıya almasına ilişkin açıklama yapan İran Havayolları Birliği Sekreteri Maksud Esedi Samani, durdurma kararının Türkiye Ulaştırma ve Sağlık Bakanlıkları talebince alındığını söyledi. İranlı yetkili, kararın gece saat 00:00’dan itibaren yürürlüğe gireceğini belirtirken, daha önce satılan biletlerin iptal işleminin gerçekleştirildiğini duyurdu. İran Sivil Havacılık Kurumu Sözcüsü Reza Jafarzade ise, uçuşların cumartesi günü askıya alındığını açıklamıştı.
Kovid-19 salgını nedeniyle uluslararası uçuşların kısıtlanmasının ardından Türk Hava Yolları, normalleşme süreci kapsamında 11 Temmuz’da ilk uçuşlarına başlamıştı.


İran’a ilk uçuş, 16 Temmuz’da başkent Tahran’a yapılmıştı.
Son haftalarda Kovid-19 vakalarında artış görülen İran genelinde son 24 saatte 2 bin 182 vaka, toplamda 273 bin 788 vaka kaydedildi. Ülkede bugün virüs nedeniyle 209 kişi hayatını kaybederken, toplam ölü sayısı 14 bin 188’e yükseldi. Afganistan’da ise resmi rakamlara göre son 24 saatte 17 vaka, 17 ölüm kaydedilirken, toplam vaka sayısı 35 bin 475’e, ölü sayısı ise bin 181’e yükseldi.