İran’da 2. dalga endişesi: Virüsten son dakika golü yiyeceğiz

İran’da 2. dalga endişesi:  Virüsten son dakika golü yiyeceğiz
​İran’da koronavirus nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 81 artarak 7 bin 878’e yükselmesinin ardından ikinci dalga endişesi başladı. İran’da son 24 saatte 2 bin 979 kişide virüs tespit edildi. Bu sayının son iki...

​İran’da koronavirus nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 81 artarak 7 bin 878’e yükselmesinin ardından ikinci dalga endişesi başladı. İran’da son 24 saatte 2 bin 979 kişide virüs tespit edildi. Bu sayının son iki ayın en yüksek rakamı olduğu belirtildi. Yapılan testler sonucu ülke genelinde vaka sayısının  154 bin 445 olduğu belirtilirken, iyileşen hastaların sayısının ise 121 bin 4 olduğu ifade edildi.
İran Sağlık Bakanı Said Nemeki de yaptığı açıklamada, ülkesinde halk ve yöneticilerden birçoğunun koronavirüs tehlikesini dikkate almadığını belirterek, “Böyle giderse koronavirüsten son dakika golü yiyeceğiz” dedi. Salgının sona erdiği düşüncesinin hakim olduğunu söyleyen Nemeki, “Sosyal mesafeye dikkat edilmiyor, maske takılmıyor. Gördüğüm manzara çok üzücüydü. Ruhuma kırbaç yemiş gibi oldum” dedi.